Pečenáče z hub
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Použijeme zdravé, tvrdší houby. Hřiby jsou ideální, ale nesmí být přerostlé. Hlavičky i nohy nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu, usmažíme řízky a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme nálev na okurky, ale uděláme ho kyselejší, ke klasickému návodu přidávám o 2 dcl octa víc, a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice na dno dáme trochu cibule a na to položíme řízek, zase pár koleček cibule a řízek, tak pokračujeme, až je sklenice plná, ne však nacpaná. Zalijeme lákem a sterilujeme asi 30 minut. Ještě horké sklenice vyndáme z vody, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout. Stejně postupujeme s kečupem, jen s tím rozdílem, že při plnění sklenic dáme na každý řízek cibuli a lžíci kečupu. To proto, aby se kečup dostal rovnoměrně mezi řízky.
10. 10. 2012