Pečenáče z hub

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3004 kalorií
5.0g cukrů
26.0g tuků
120.0g bílkovin


Příprava

Použijeme zdravé, tvrdší houby. Hřiby jsou ideální, ale nesmí být přerostlé. Hlavičky i nohy nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu, usmažíme řízky a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme nálev na okurky, ale uděláme ho kyselejší, ke klasickému návodu přidávám o 2 dcl octa víc, a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice na dno dáme trochu cibule a na to položíme řízek, zase pár koleček cibule a řízek, tak pokračujeme, až je sklenice plná, ne však nacpaná. Zalijeme lákem a sterilujeme asi 30 minut. Ještě horké sklenice vyndáme z vody, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout. Stejně postupujeme s kečupem, jen s tím rozdílem, že při plnění sklenic dáme na každý řízek cibuli a lžíci kečupu. To proto, aby se kečup dostal rovnoměrně mezi řízky.

přidejte na:
Božské_jídlo

10. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborné a chutné

10. 03. 2016, 12:43

Chybí obrázek
vyzeraju velmi odbre

14. 03. 2016, 11:36

Chybí obrázek
je to velmi chutne

13. 04. 2016, 10:24

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.