Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečenáče z hub

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3004 kalorií 5.0g cukrů 26.0g tuků 120.0g bílkovin

Příprava

Použijeme zdravé, tvrdší houby. Hřiby jsou ideální, ale nesmí být přerostlé. Hlavičky i nohy nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu, usmažíme řízky a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme nálev na okurky, ale uděláme ho kyselejší, ke klasickému návodu přidávám o 2 dcl octa víc, a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice na dno dáme trochu cibule a na to položíme řízek, zase pár koleček cibule a řízek, tak pokračujeme, až je sklenice plná, ne však nacpaná. Zalijeme lákem a sterilujeme asi 30 minut. Ještě horké sklenice vyndáme z vody, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout. Stejně postupujeme s kečupem, jen s tím rozdílem, že při plnění sklenic dáme na každý řízek cibuli a lžíci kečupu. To proto, aby se kečup dostal rovnoměrně mezi řízky.


Přidat na Pinterest
Božské_jídlo

10. 10. 2012, Recept navštíven: 1811x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné a chutné

10. 03. 2016, 12:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzeraju velmi odbre

14. 03. 2016, 11:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutne

13. 04. 2016, 10:24

Přidat komentář

Facebook komentáře