Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pečené brambory

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 50min , porce

2888 kalorií, 0.0g cukrů, 164.0g tuků, 42.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vymazaný plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 200°C a pak brambory opět promícháme tak, aby se máslo dostalo všude a brambory nebyly suché. Pečeme dalších 20-30 minut.

Bulb Tip k receptu

Pečené brambory je možné ozdobit nakrájenou jarní cibulkou nebo jemně nasekanou čerstvou petrželkou.

Tomáš Pavelka

18. 03. 2009, Recept navštíven: 29966x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pečené brambory

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Pečené brambory v troubě

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stu...

Pečené brambory ve slupce

Pečené brambory ve slupce

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměk...

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. T...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pečené brambory Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláme, ale kořeníme kořením na brambory, vegetu v tomto případě nepoužíváme.

13. 10. 2012, 17:53

Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkuste přidat, či spíš obalit brambory v PH mouce, je to senzační!
Přidané ingredience: polohrubá mouka

22. 01. 2013, 19:13

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám, ale většinou dávám koření na americké brambory.
Přidané ingredience: koření na americké brambory

15. 03. 2013, 18:57

pavlinf
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Nové brambory to je delikatesa, místo vegety bych přidala bylinky.
Přidané ingredience: Bylinky

19. 06. 2013, 11:00

planeta
Restaurant_star
pečené brambory jsou u nás oblíbené, přidávám i kmín
Přidané ingredience: kmín

06. 02. 2014, 06:56

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Použila jsem koření na amerřické brambory. Bylo to dobré

19. 10. 2014, 15:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s korením americke zemiaky vyborne

12. 10. 2015, 11:00

Přidat komentář
veka
vegeta mě moc neláká. Tu bych nahradila kořením na americké brambory.

veka 19. 11. 2009, 11:52

tepito
mám raději provensálské koření.

tepito 24. 11. 2009, 05:46

Roxana
Tohle dělala už moje babička, ale s rozetřeným šesnekem, jak tak koukám, zítra si zavzpmínám na mládí, jsou moc dobré!!!

Roxana 29. 11. 2009, 00:16

tepito
Taky je máme moc rádi-stačí jen s tatarkou nebo kečupem,ani maso být nemusí.

tepito 29. 11. 2009, 07:38

Roxana
Že "šesnek", měl být česnek, to vám jistě došlo a já dostanu fakt přes ruku. Jinak ono česneku jako přírodního antibiotika není nikdy dost a tohle je fakt dobré a jednoduché. Babička brambory pokrájela, hodila na sádlo na pekáč, šup do trouby, rozetřela česnek se solí a dala to tam až to bylo hotové. Vidíte jak předky nenapadlo cpát to tam třeba rovnou s bramborama! Všechno by se v česneku zničilo. A máte po chřipce...

Roxana 29. 11. 2009, 09:41

tepito
Mám inovaci-používám pečící papír a jen trošku oleje.Česnek dám celý NEOLOUPANÝ!hotový vyloupnu a rozmačkám k braborám.

tepito 29. 11. 2009, 12:40

jitka46
dobré jsou s paprikou

jitka46 26. 01. 2010, 10:40

Jiřulka
Babička si na ně dává tvaroh. Mně to teda nechutná, ale 100 lidí 100 chutí

Jiřulka 07. 02. 2010, 12:24

Thumb
Ja na ne zasadne davam krome soli koriandr a pred pecenim je poleju horkou vodou, tak aby jim praskla slupka. Jdou pak lehceji oloupat.

Vendula 16. 09. 2010, 23:33

tepito
zajímavé-koriandr

tepito 17. 09. 2010, 11:15

Sonia005
A já bych si je dala s parmazánem ....mňam

Sonia005 07. 12. 2010, 18:21

pavlinf
dobrota ,přidala bych bylinky

pavlinf 19. 06. 2013, 11:01

Thumb
právě je peču v troubě + olej, sůl, kmín, čerstvý koriandr a čerstvý tymián. Než se upečou, tak si smíchám zakysanou smetanu s česnekem, koriandrem, libečkem, tymiánem. TO bude dobrůtka na večeři :-)

Verja 06. 05. 2016, 17:30

Facebook komentáře