Pečené brambory

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2888 kalorií
0.0g cukrů
164.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vymazaný plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 200°C a pak brambory opět promícháme tak, aby se máslo dostalo všude a brambory nebyly suché. Pečeme dalších 20-30 minut.

Tip k receptu

Pečené brambory je možné ozdobit nakrájenou jarní cibulkou nebo jemně nasekanou čerstvou petrželkou.

přidejte na:
Tomáš Pavelka

18. 03. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Děláme, ale kořeníme kořením na brambory, vegetu v tomto případě nepoužíváme.

Lucie 13. 10. 2012, 17:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Zkuste přidat, či spíš obalit brambory v PH mouce, je to senzační!
Přidané ingredience: polohrubá mouka

Dessyna 22. 01. 2013, 19:13

maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělávám, ale většinou dávám koření na americké brambory.
Přidané ingredience: koření na americké brambory

maruskaji 15. 03. 2013, 18:57

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Nové brambory to je delikatesa, místo vegety bych přidala bylinky.
Přidané ingredience: Bylinky

pavlinf 19. 06. 2013, 11:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pečené brambory jsou u nás oblíbené, přidávám i kmín
Přidané ingredience: kmín

planeta 06. 02. 2014, 06:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Použila jsem koření na amerřické brambory. Bylo to dobré

heladon 19. 10. 2014, 15:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
s korením americke zemiaky vyborne

katka16031 12. 10. 2015, 11:00

Přidat komentář
veka
vegeta mě moc neláká. Tu bych nahradila kořením na americké brambory.

veka 19. 11. 2009, 11:52

tepito
mám raději provensálské koření.

tepito 24. 11. 2009, 05:46

Roxana
Tohle dělala už moje babička, ale s rozetřeným šesnekem, jak tak koukám, zítra si zavzpmínám na mládí, jsou moc dobré!!!

Roxana 29. 11. 2009, 00:16

tepito
Taky je máme moc rádi-stačí jen s tatarkou nebo kečupem,ani maso být nemusí.

tepito 29. 11. 2009, 07:38

Roxana
Že "šesnek", měl být česnek, to vám jistě došlo a já dostanu fakt přes ruku. Jinak ono česneku jako přírodního antibiotika není nikdy dost a tohle je fakt dobré a jednoduché. Babička brambory pokrájela, hodila na sádlo na pekáč, šup do trouby, rozetřela česnek se solí a dala to tam až to bylo hotové. Vidíte jak předky nenapadlo cpát to tam třeba rovnou s bramborama! Všechno by se v česneku zničilo. A máte po chřipce...

Roxana 29. 11. 2009, 09:41

tepito
Mám inovaci-používám pečící papír a jen trošku oleje.Česnek dám celý NEOLOUPANÝ!hotový vyloupnu a rozmačkám k braborám.

tepito 29. 11. 2009, 12:40

Chybějící obrázek
dobré jsou s paprikou

jitka46 26. 01. 2010, 10:40

Jiřulka
Babička si na ně dává tvaroh. Mně to teda nechutná, ale 100 lidí 100 chutí

Jiřulka 07. 02. 2010, 12:24

Chybějící obrázek
Ja na ne zasadne davam krome soli koriandr a pred pecenim je poleju horkou vodou, tak aby jim praskla slupka. Jdou pak lehceji oloupat.

Vendula 16. 09. 2010, 23:33

tepito
zajímavé-koriandr

tepito 17. 09. 2010, 11:15

Sonia005
A já bych si je dala s parmazánem ....mňam

Sonia005 07. 12. 2010, 18:21

Chybějící obrázek
dobrota ,přidala bych bylinky

pavlinf 19. 06. 2013, 11:01

Chybějící obrázek
právě je peču v troubě + olej, sůl, kmín, čerstvý koriandr a čerstvý tymián. Než se upečou, tak si smíchám zakysanou smetanu s česnekem, koriandrem, libečkem, tymiánem. TO bude dobrůtka na večeři :-)

Verja 06. 05. 2016, 17:30