Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené brambory

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 50min
Nutriční hodnoty
2888 kalorií 0.0g cukrů 164.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vymazaný plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 200°C a pak brambory opět promícháme tak, aby se máslo dostalo všude a brambory nebyly suché. Pečeme dalších 20-30 minut.

Bulb Tip k receptu

Pečené brambory je možné ozdobit nakrájenou jarní cibulkou nebo jemně nasekanou čerstvou petrželkou.


Přidat na Pinterest
Tomáš Pavelka

18. 03. 2009, Recept navštíven: 35689x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláme, ale kořeníme kořením na brambory, vegetu v tomto případě nepoužíváme.

13. 10. 2012, 17:53

Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkuste přidat, či spíš obalit brambory v PH mouce, je to senzační!
Přidané ingredience: polohrubá mouka

22. 01. 2013, 19:13

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám, ale většinou dávám koření na americké brambory.
Přidané ingredience: koření na americké brambory

15. 03. 2013, 18:57

pavlinf
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Nové brambory to je delikatesa, místo vegety bych přidala bylinky.
Přidané ingredience: Bylinky

19. 06. 2013, 11:00

planeta
Restaurant_star
pečené brambory jsou u nás oblíbené, přidávám i kmín
Přidané ingredience: kmín

06. 02. 2014, 06:56

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Použila jsem koření na amerřické brambory. Bylo to dobré

19. 10. 2014, 15:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s korením americke zemiaky vyborne

12. 10. 2015, 11:00

Přidat komentář
veka
vegeta mě moc neláká. Tu bych nahradila kořením na americké brambory.

veka 19. 11. 2009, 11:52

tepito
mám raději provensálské koření.

tepito 24. 11. 2009, 05:46

Roxana
Tohle dělala už moje babička, ale s rozetřeným šesnekem, jak tak koukám, zítra si zavzpmínám na mládí, jsou moc dobré!!!

Roxana 29. 11. 2009, 00:16

tepito
Taky je máme moc rádi-stačí jen s tatarkou nebo kečupem,ani maso být nemusí.

tepito 29. 11. 2009, 07:38

Roxana
Že "šesnek", měl být česnek, to vám jistě došlo a já dostanu fakt přes ruku. Jinak ono česneku jako přírodního antibiotika není nikdy dost a tohle je fakt dobré a jednoduché. Babička brambory pokrájela, hodila na sádlo na pekáč, šup do trouby, rozetřela česnek se solí a dala to tam až to bylo hotové. Vidíte jak předky nenapadlo cpát to tam třeba rovnou s bramborama! Všechno by se v česneku zničilo. A máte po chřipce...

Roxana 29. 11. 2009, 09:41

tepito
Mám inovaci-používám pečící papír a jen trošku oleje.Česnek dám celý NEOLOUPANÝ!hotový vyloupnu a rozmačkám k braborám.

tepito 29. 11. 2009, 12:40

jitka46
dobré jsou s paprikou

jitka46 26. 01. 2010, 10:40

Jiřulka
Babička si na ně dává tvaroh. Mně to teda nechutná, ale 100 lidí 100 chutí

Jiřulka 07. 02. 2010, 12:24

Thumb
Ja na ne zasadne davam krome soli koriandr a pred pecenim je poleju horkou vodou, tak aby jim praskla slupka. Jdou pak lehceji oloupat.

Vendula 16. 09. 2010, 23:33

tepito
zajímavé-koriandr

tepito 17. 09. 2010, 11:15

Sonia005
A já bych si je dala s parmazánem ....mňam

Sonia005 07. 12. 2010, 18:21

pavlinf
dobrota ,přidala bych bylinky

pavlinf 19. 06. 2013, 11:01

Thumb
právě je peču v troubě + olej, sůl, kmín, čerstvý koriandr a čerstvý tymián. Než se upečou, tak si smíchám zakysanou smetanu s česnekem, koriandrem, libečkem, tymiánem. TO bude dobrůtka na večeři :-)

Verja 06. 05. 2016, 17:30

Facebook komentáře