Polévka z kachních drobů
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, snítku libečku a kousek oloupané cibule. Hrnec uzavřeme a vaříme od bodu varu 30 - 40 minut. Vývar přelijeme do jiného hrnce. Krky obereme, srdíčko a žaludek nakrájíme na malé kousky, zeleninu také. Vývar ochutíme bujónem nebo solí. Do polévky můžeme zavařit játrovou zavářku, nebo udělat z jater knedlíčky. Na závěr přidáme do polévky nakrájenou petrželku.
Tip k receptu
Do polévky z kachních drobů můžeme zavařit i kapání. Dle chuti můžeme podávat s uvařenými těstovinami, nebo celestýnskými nudlemi.
JanaB14. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.