Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka z kachních drobů

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, snítku libečku a kousek oloupané cibule. Hrnec uzavřeme a vaříme od bodu varu 30 - 40 minut. Vývar přelijeme do jiného hrnce. Krky obereme, srdíčko a žaludek nakrájíme na malé kousky, zeleninu také. Vývar ochutíme bujónem nebo solí. Do polévky můžeme zavařit játrovou zavářku, nebo udělat z jater knedlíčky. Na závěr přidáme do polévky nakrájenou petrželku.

Bulb Tip k receptu

Do polévky z kachních drobů můžeme zavařit i kapání. Dle chuti můžeme podávat s uvařenými těstovinami, nebo celestýnskými nudlemi.


Přidat na Pinterest
JanaB

14. 01. 2012, Recept navštíven: 10337x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
zdravá polévka, bujón bych nahradila polévkovým kořením maggi
Přidané ingredience: maggi

08. 02. 2014, 15:09

Přidat komentář

Facebook komentáře