Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka z krevet

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1732 kalorií 1.0g cukrů 165.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Čerstvé krevety malým kartáčkem dobře omyjeme a vhodíme je do vařicí vody.Vaříme 10-15 minut a necháme je ve vodě vychladnout.Z vychladlých krevet odstraníme tenký krunýř,z ocasu vyjmeme maso a střívko odstraníme.Z mouky a másla připravíme světlou jíšku,zalijeme masovým vývarem,dobře rozmícháme a povaříme asi 20 minut.Vložíme maso z krevet,osolíme a po odstavení z plotýnky zalijeme mletou paprikou zpěněnou na másle.


Přidat na Pinterest
Romana Jakoubková

02. 01. 2010, Recept navštíven: 4359x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Tak musím říci, že mi tato polévka moc nechutnala. Už jsem jídel s krevetami, včetně polévek jedla více, ale spíše na asijský způsob, takže to může být tím, že jíška s paprikou a kreveta prostě není to ono. A taky mi vaření netrvalo hodinu - krevety potřebují krátký čas. Ostatně to vyplývá i z postupu - udělat jíšku, nechat ji provařit, vhodit krevety a odstavit.

11. 11. 2012, 11:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavá polievka

28. 04. 2016, 19:30

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tato polievka ma velmi nelaka

06. 05. 2016, 10:00

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
možno vyskúšam

04. 10. 2016, 19:27

Přidat komentář

Facebook komentáře