Pomalu pečený bůček
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
3h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odklopíme a přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli a tymián a pečeme ještě hodinu. Maso pak vyndáme a přilijeme k zelenině trošku vody. Vaříme cca 15 minut. Můžeme scedit přes cedník nebo nechat kusy zeleniny jen tak. Podáváme s chlebem!
Tip k receptu
Pokud máte bůček s kostí, udělejte to i s ní, dodá masu výbornou chuť.
Tatiana12. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.