Pomalu pečený bůček

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odklopíme a přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli a tymián a pečeme ještě hodinu. Maso pak vyndáme a přilijeme k zelenině trošku vody. Vaříme cca 15 minut. Můžeme scedit přes cedník nebo nechat kusy zeleniny jen tak. Podáváme s chlebem!

Tip k receptu

Pokud máte bůček s kostí, udělejte to i s ní, dodá masu výbornou chuť.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 07. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutí vynikajuco

23. 03. 2018, 21:18

Chybí obrázek
chuťovo vyborný pečený bôčik

12. 11. 2018, 21:43

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.