Pórková pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
200
kalorií
0.0g
cukrů
22.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hlíny pod tekoucí vodou. Bílou část odkrojíme a opět, tam kde přechází barva pórku do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a omyjeme. Bílou část opět odkrojíme. Tento postup opakujeme, dokud nám nezůstane asi 7 cm zelený zbytek pórku o průměru cca 1 cm. Kousky pórku důkladně rozmixujeme na jemno. Přidáme majonézu, pomazánková másla, sýr a vše důkladně promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo.
Tip k receptu
Majonézu můžeme nahradit bílým jogurtem.
Milena05. 06. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.