
Pórková pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hlíny pod tekoucí vodou. Bílou část odkrojíme a opět, tam kde přechází barva pórku do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a omyjeme. Bílou část opět odkrojíme. Tento postup opakujeme, dokud nám nezůstane asi 7 cm zelený zbytek pórku o průměru cca 1 cm. Kousky pórku důkladně rozmixujeme na jemno. Přidáme majonézu, pomazánková másla, sýr a vše důkladně promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na pečivo.
Tip k receptu
Majonézu můžeme nahradit bílým jogurtem.
Milena05. 06. 2009
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 29. 01. 2017, 15:21

dušanka 22. 02. 2017, 20:31

katka16031 06. 09. 2017, 20:34

hanka 05. 07. 2019, 21:02

palino 02. 02. 2020, 21:22