Pošírované hrušky ve víně

Obtížnost

Čas přípravy

10h 30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

11h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2000 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme minimálně 10 hodin odležet ve vzniklém sirupu. Poté hrušky vyjmeme a dáme na talíř. Víno s cukrem znovu přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustý vinný sirup. Hrušky polijeme hustým vinným sirupem a podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrota velmi chutna

26. 08. 2016, 19:36

Chybí obrázek
je to velmi dobre

11. 10. 2016, 20:22

Chybí obrázek
vynikajuco chutne hrušky

27. 07. 2017, 20:39

Chybí obrázek
veľmi chutné hrušky

18. 05. 2019, 19:55

Přidat komentář
Chybí obrázek
Hrušky jsem přepůlila, do vína jsem přidala kousek celé skořice, hřebíčky a 1 hvězdičku badyánu. Bylo to moc dobré samotné i s kopečkem šlehačky. Přidávám fotky.

Angel 666 14. 10. 2012, 22:08

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.