Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rajčatová marmeláda se švestkami

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
978 kalorií 135.0g cukrů 4.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Pomeleme ostružiny a švestky na mlýnku na ovoce a potom i rajčata. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme. Potom po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a vmícháme kyselinu citrónovou.
Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Bulb Tip k receptu

Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu. Švestky a ostružiny mohou být v poměru s rajčaty 1:1. Pokud je správně seřízený mlýnek, tak stačí rajčat 2 kg.


Přidat na Pinterest
JanaB

17. 08. 2011, Recept navštíven: 1679x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
jistě výborné, já bych jen použila třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

06. 02. 2016, 17:18

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborná marmelada so všetkými surovinami

27. 03. 2017, 09:43

Přidat komentář

Facebook komentáře