Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 209

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Jahodové mufiny

Jahodové mufiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3 vejce, 3/4 hrnečku cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 1 smetana ke šlehání , 250 g jahod

Připravíme si těsto, jahody nakrájíme na kousky a vezmeme si formičky na mufiny. Pokud používáme silikonové, nemusíme je vymazávat a vysypávat. Na dno každé formičky dáme trochu těsta, do kterého poklademe kousky jahod. Pak doplníme zbytkem těsta ...

Zmrzlina z čerstvých jahod

Zmrzlina z čerstvých jahod

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru

Jahody nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši, kterou dáme mrazit. Servírujeme klasickým způsobem, lze ozdobit šlehačkou, čokoládovým sirupem a lístky máty.

Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 velká konzerva broskví, troška broskvové nebo meruňkové marmelády, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení čokoládové polevy, cukrářské zdobení nebo kokos

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut. Zatím si vyndáme broskve...

Kuřecí copánky na grilu

Kuřecí copánky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 3 lžíce rostlinného oleje, pár lístků oregana, pár lístků libečku, pár lístků saturejky, troška koření Texas steak

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začá...

Palačinky na jablkách

Palačinky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 4 dkg cukru moučka, 10 dkg hladké mouky, špetka soli, troška citronové kůry, 4 jablka

Do mléka zašleháme vejce, cukr, sůl, přidáme mouku a citonovou kůru. Vznikne mám polohusté těsto, které necháme 15 minut odležet. Na suchou rozpálenou teflonovou nebo titanovou pánev poklademe oloupané a jádřince zbavené jablka, nakrájené na plátk...

Bramborový keks

Bramborový keks

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, 1 vejce, 1 cibule, Vegeta

Nakrájané zemiaky na malé kocky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zmiešame s vajíčkom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Zmes vylejeme na zapekaciu misu a pečieme asi cca 20 min na 180 stupňov.

Čachtické krůtí řízky

Čachtické krůtí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krůtích prsíček, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 50 g hladké mouky, 20 g sušených hub, 40 g strouhaného sýra, 1/4 lžičky soli, špetka pepře, 2 dcl slunečnicového oleje

Prsíčka nakrájíme na malé řízky o hmotnosti asi o 50 g, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajec, mléka, mouky, uvařených a jemně nasekaných hub a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Do něj namáčíme řízky a smažíme.

Mandlové řezy bez mouky

Mandlové řezy bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 50 dkg cukru moučka, 30 dkg mandlí, 1 balení čokoládové polevy

6 žloutků třeme s 50 dkg cukru do pěny. Mandle oloupeme a umeleme a přidáme je do žloutkové pěny. Na konec přidáme sníh z 6 bílků. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný plech a upečeme do růžova. Vychladlé těsto poléváme čokoládovou polevou a krájí...

Brokolicovo - bramborová polévka

Brokolicovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 větší brambor, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořechu, 1/2 balení smetany ke šlehání

Brokolici a oloupaný brambor nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce s vodou a rozvaříme. Poté odstavíme z plotny, necháme chvíli zchladnout a ručním mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme opepříme, přidáme muškátový oříšek a ochutíme smetanou.

Jednoduchá koprovka

Jednoduchá koprovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek kopru, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, troška cukru moučka, troška octa, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla

Z mléka odebereme cca 1 dl na záklechtku a zbytek dáme vařit do hrnce s nepřilnavým povrchem společně s kostkou masoxu. Když se mléko začne vařit, přidáme najemno nakrájený kopr a záklechtku - rozšlehané mléko s moukou. Přivedeme opět k varu a vař...

Královská krkovička

Královská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřová krkovice, 8-10 plátků tvrdého sýra, 8-10 plátků uzeného masa, 150 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce včelího medu, sůl

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli. Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádo...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 20 ml olivového oleje, špetka soli, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 jablka, 4 plátky sendvičové šunky

Vepřové kotlety naklepeme, vetřeme do nich olej a necháme v lednici odležet. Připravíme si 4 čtverečky alobalu, na které položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Přidáme nakrájená vypeckovaná jablka a plátek šunky. Dobře zabalíme a grilujeme n...

Plněný bůček

Plněný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, láhev černého piva, špetka soli, špetka mleté papriky , sklenka čalamády

Kůži na bůčku nakrájíme do mřížky, nasolíme a potřeme paprikou. Uprostřed masa vyřízneme kapsu a naplníme okapanou čalamádou. Důkladně sešijeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme černým pivem. Pečeme alespoň 40 minut.

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 100 g kaparů v bílém vinném octu , 1 tavený sýr, 3 plátky šunky, 50 g másla, olej, 1 špetka soli, pepř barevný, 100 ml sladké smetany

Do kotlet uděláme kapsy, které lehce naklepeme a pak je naplníme kouskem taveného sýra, zabaleného do plátku šunky. Kotletky spíchneme párátkem, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po jedné straně pěkně dozlatova. Otočíme, ...

Domácí vaječnice

Domácí vaječnice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky chleba, může být i starší, 2 vejce, 1 paprika , 2 rajčata, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst polníčku, špetka soli, olej

Krajíce chleba překrojíme na půlky. Rozpálíme si olej na pánvi, nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata nakrájíme na kolečka, papriku taktéž. Rošleháme vajíčka a půlkrajíčky chleba v nich z obou stran dobře omočíme a hned je opékáme v rozpáleném oleji...

Dvoubarevná placka s rybízem

Dvoubarevná placka s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 1+1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 300 g cukru krystal, 2 vejce, 160 g rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 450 ml mléka, 1/2 lžičky skořice, rybíz

V jedné misce připravíme tmavé těsto z 300 g polohrubé mouky, 1 prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 3 lžic kakaového prášku, 0,5 lžičky skořice, 1 vejce, 80 g oleje a 250 ml mléka. Ve druhé misce uděláme světlé těsto z 300 g polohrubé mou...

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 500 g hrušek, 500 g tvarohu, 2 vejce, 2 balení skořicového cukru

Z mouky, změklého másla, 50 g cukru a soli vypracujeme těsto. Těsto položíme na vymaštěný plech a na okrajích přimáčkneme a poklademe nakrájenými hruškami a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme v mírně rozehřáté troubě cca 20 min., dokud těsto nezrů...

Krkonošská kerblíkovka

Krkonošská kerblíkovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bylinkového bujónu, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, svazek kerblíku

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, prošleháme metličkou, přidáme bujónovou kostku a chvilku povaříme. Polévku přisolíme, opepříme, vmícháme smetanu a nakonec vsypeme kerblík, nasekaný najemno. Polévku už nevaříme, jen ji pr...

Netradiční salát s granátovým jablkem

Netradiční salát s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 4 ml octa, špetka soli, 1 hlávkový salát

Z granátového jablka vydlabeme zrníčka. Slaninu nakrájíme na kousky a rychle osmažíme. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a smícháme s osmaženou slaninou a zrníčky granátového jablka. Zálivku vytvoříme smícháním octa, prolisovaného česneku ...

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Studená polévka salmorecho

Studená polévka salmorecho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g veky, 250 ml olivového oleje, 750 g rajčat, 3 stroužky česneku, 20 ml vinného octa, 1 lžička soli

Rajčata spaříme a oloupeme. Česnek prolisujeme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Polévku vložíme do chladničky a necháme vychladit alespoň 2 hodiny. Polévka je velmi sytá, není k ní potřeba žádná další pří...

Zdravý pomerančový dezert

Zdravý pomerančový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 2 lžíce tekutého včelího medu, 20 ml olivového oleje, 12 piškotů, 2 kopečky vanilkové zmrzliny

Pomeranč oloupeme a nakrájíme na 6 plátků. Na jeden talíř položíme tři. Naaranžujeme piškoty a pokapeme medem a olivovým olejem (pokud jíte tento recept poprvé nebo si netroufáte, klidně stříkněte jen pár kapek). Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny...

stránka: