Dezert s jahodami a ricottou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
1116
kalorií
0.0g
cukrů
69.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum.
Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém.
Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a vyskládáme na dno obdélníkové misky. Namáčíme jen lehce, nesmíme je příliš rozmáčet. Na vrstvu piškotů natřeme polovinu krému, na krém rozložíme jahody, nakrájené na plátky, ty posypeme mandlovými plátky (trochu si odložíme stranou), následuje druhá vrstva piškotů, na ty natřeme druhou polovinu krému a vše posypeme kakaem a zbylými mandlovými lupínky a dáme odležet do chladu.
10. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.