Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 210

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Sušené švestky ve slanině

Sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 sušených švestek, 12 mandlí, 6 plátků anglické slaniny, 1 sklenka Brandy

Brandy mírně ohřejeme a na půl hodiny do ní naložíme švestky. Poté švestky vyndáme a necháme okapat. Do každé vložíme 1 mandli a obalíme půlplátkem anglické slaniny. Zajistíme párátkem. Švestky opékáme zprudka ze všech stran na oleji. Podáváme hor...

Rajčatový opečený chléb se šunkou

Rajčatový opečený chléb se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 rajčata, 10 ml olivového oleje, 4 plátky sendvičové šunky

Krajíce chleba nasucho opečeme. Rajčata rozkrojíme napůl. Každý plátek potřeme půlkou rajčete, přičemž na rajče hodně tlačíme, aby pustilo co nejvíce šťávy. Zakapeme olivovým olejem a navrch položíme plátek šunky (čím kvalitnější, tím lepší).

Pomerančový losos

Pomerančový losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky (steaky) z lososa, 10 ml olivového oleje, 2 lžíce pomerančové marmelády, 250 ml pomerančové šťávy, 8 ks krevet

Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme steaky z lososa a po obou stranách opečeme. Přidáme pomerančovou marmeládu, pomerančovou šťávu a vaříme. Asi po 3 minutách přidáme krevety a vaříme, dokud nejsou hotové.

Steak v jogurtu

Steak v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 200 ml bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička grilovacího koření

Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem a grilovacím kořením. Opravdu důkladně zamícháme. Maso v této marinádě důkladně obalíme a naskládáme do misky. Zbytek marinády nalijeme navrch. Dobře zakryjeme fólií a uložíme do lednice alespoň na 12 hodin...

Dokonalé steaky

Dokonalé steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 2 lžičky Dijonské hořčice, 2 lžičky koření Texas steak

V tomto receptu nejde ani tak o množství ingrediencí, jako o pečlivý postup. Všechny plátky svíčkové lehce naklepeme. Ručně do každého zvlášt z obou stran vetřeme koření. Poté to samé provedeme z hořčicí - jemně, nesmíme maso příliš pomačkat. Stea...

Nivový krém

Nivový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 50 g másla, 50 g tučného tvarohu, 5 listů bazalky, 1 lžíce mandlí

Mandle velmi jemně nastrouháme. Rozdrobíme tvaroh a smícháme se změklým máslem a rozdrobenou nivou. Bazalku posekáme najemno a přidáme k dipu. Nakonec vmícháme jemně nasekané mandle. Před podáváním necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Hořčičný dip

Hořčičný dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužy česneku, 1 šalotka, 1 lžíce petrželky, 40 ml olivového oleje

Olivový olej důkladně rozmícháme s hořčicí. Přidáme nadrobno posekané stroužky česneku, šalotku a petrželku. Dobře promícháme. Můžeme i osolit.

Křehký steak v olivovém oleji

Křehký steak v olivovém oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hovězí svíčkové steaky, 250 ml olivového oleje, 30 g parmazánu/parmezánu

Steaky mírně naklepeme, naložíme do olivového oleje a necháme marinovat min. 24 hodin. Maso se tak krásně zjemní. Poté rozpálíme gril nebo litinovou pánev a maso na ní zprudka opečeme z obou stran. Když je maso hotové, posypeme vrchní stranu parme...

Banánové mléko s rumem

Banánové mléko s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 lžíce citronové šťávy, 20 ml rumu, 1/4 l polotučného mléka, strouhaná čokoláda na posypání

Banány, citronovou šťávu, rum a mléko rozmixujeme, nalijeme do sklenic, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme banánem.

Pomazánka z nivy a tvarohu

Pomazánka z nivy a tvarohu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g másla, 160 g Nivy, 60 g tvarohu, špetka soli

Máslo vyšleháme do pěny. Stranou si utřeme tvaroh s nivou a trochou soli. Vyšleháme smetanu. Do másla lehce vmícháme směs s tvarohem a nakonec vmícháme šlehačku. Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a můžeme dozdobit např. pažitkou.

Chlebová pizza

Chlebová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

starší chléb, 200 ml mléka, 1 špetka soli, špetka pepře, 2 vejce, kečup, zbytky měkkého salámu a jiných uzenin, strouhaný sýr, pórek nebo jarní cibulka, lžíce másla, strouhanka, koření na pizzu

Chléb nakrájíme na menší kostky a přelijeme částí mléka- pozor na rozmočení. Nakrájíme zbytky uzenin a jiných věcí, které se dají dát na náplň pizzy (výborně to pomůže udělat čistku v lednici). Vymažeme a vysypeme formu nebo pekáč, ve které chcem...

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Hamburský vepřový kotlet

Hamburský vepřový kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 kyselá okurka, 100 g vepřové šunky, 2-3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, špetka pepře, špetka soli, 50 ml bílého vína, 2 lžičky plnotučné hořčice

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořč...

Voňavé hovězí kostky

Voňavé hovězí kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g mrkve, 80 g kedlubny, 3 badyány, 3 lžíce sojové omáčky, 1/4 lžičky zázvoru, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce červeného vína, 1/4 lžičky soli, 1 sklenka masového vývaru

Maso nakrájíme na kostky a prudce ho osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka krájenou cibuli. Necháme chvíli restovat. Zatím si nakrájíme mrkev a kedlubnu na menší hranolky. Do pánve k masu přidáme badyán, zázvor, cukr a osmahneme. Pak vmícháme sójo...

Smrže v mléce

Smrže v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (smržů), 50 ml kravského mléka, 2 lžíce másla, 30 g hladké mouky, špetka soli

Smrže nakrájíme na malé kousky a asi 10 minut dusíme ve vlastní štávě. Poté přilijeme mléko, rozpustíme máslo, trochu osolíme a zahustíme moukou. Zahříváme do zhoustnutí.

Houbový rýžový nákyp

Houbový rýžový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hub, 250 g dlouhozrnné rýže, 40 ml rostlinného oleje, 1 lžíce petržele, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji doměkka. Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži. Houby scedíme, smícháme s uvařenou rýží, nasekanou petrželí a kořením. Rozložíme na pekáček a vložíme asi na 7 minut do vyhřáté trouby. Ihned podáváme.

Houby s eidamem

Houby s eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 200 g Eidamu (Edam), 40 ml kečupu, 1 lžička kari koření, špetka kmínu

Houby pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, kari a kečup a dusíme doměkka. Do hotového jídla vmícháme strouhaný eidam a ihned podáváme.

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Kávový krém šlehaný v páře

Kávový krém šlehaný v páře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vajíčka, 20 dkg cukru krupice, 25 dkg másla, 1 lžíce mleté kávy

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit. Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisy...

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, 4 slepičí vajíčka, 10 dkg anglické slaniny, 30 dkg uzeného masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 balení těstovin, špetka soli, špetka chilli koření, 1 hermelín

1. vrstva Dno pečící mísy (plechu) potřeme olejem a poklademe plátky ang. slaniny. Cuketu nakrájíme na 1 cm silné plátky a rozložíme po celém dně. Posolíme a posypeme chilli kořením. 2. vrstva: Nakrájíme cibuli, česnek a vajíčka (uvařená natvrd...

Kuřecí placičky

Kuřecí placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kuřecího masa, 3 menší cibule, 3 stroužky česneku, 3 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mleté papriky

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, dále nakrájíme cibuli na malé kostičky a česnek na malé plátky. V míse promícháme všechny suroviny (solamyl je nutné rozmíchat v trošce vody), zamícháme, až vznikne husté těsto jako na bramborák. Chvíli nechá...

Pivní špačci

Pivní špačci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 250 g slaniny (popř. uzeného boku), 400 g cibule, 50 g česneku, 300 ml černého piva (může být i světlé), 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, trocha strouhanky

Dno pekáče pokryjeme pokrájenou cibulí a celými stroužky česneku. Plátky krkovice osolíme, na každý vložíme plátek slaniny a naskládáme do pekáče na cibuli. Vše podlijeme pivem, pokmínujeme. Nejdříve při nižší teplotě dusíme a nakonec dopečeme. Pe...

Domácí Kinder mléčný řez

Domácí Kinder mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 200 g cukru krupice, 6 lžic teplé vody, 80 g rozehřátého másla, 300 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 8 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 375 ml polotučného mléka, 1,5 sáčku dortové želatiny, 800 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g čokolády na vaření, 100 g másla

PŘÍPRAVA PIŠKOTU: Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a po malých dávkách přidáváme vodu. Dále opatrně zašleháme tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vysypeme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto p...

Úhoř na česneku

Úhoř na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 úhoř, 15 stroužků česneku, 1,5 dcl bílého vína, 1 lžíce másla, trošku koření na ryby, špetka soli

Úhoře stáhneme a vykucháme. Na dno pekáče dáme kousky másla. Úhoře stočíme do kruhu a vložíme do pekáče. Osolíme a okořeníme rybím kořením (dle chuti) a poklademe na plátky nakrájeným česnekem. Česnek vložíme i dovnitř úhoře. Dáme péct. Když je na...

stránka: