Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Smetanová bramborová kaše

Smetanová bramborová kaše
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 0min , porce

1108 kalorií, 20.0g cukrů, 32.0g tuků, 32.0g bílkovin

Příprava

Brambory dobře omyjeme a pomalu vaříme v trošce vody asi 40 minut. Zchladíme, oloupeme a pomačkáme na kaši.
Mléko přivedeme k varu, přidáme k bramborám a dobře promícháme, dokud nebude kaše pěkně krémová. Nakonec přidáme sůl, muškátový oříšek, šlehačku a máslo. Umícháme dohladka.

Bulb Tip k receptu

Já osobně dělám tuhle kaši nejradši s pomocí robota. Pak je krásně hladká a za pár chvilek. Když chci mít kaši pěkně voňavou, přidám do vody, kde vařím brambory asi 1/4 bulvy celeru. ten pak můžu přidat i do kaše, aniž by tam byl poznat.

notburga

08. 06. 2010, Recept navštíven: 2102x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hrníčková smetanová bublanina

Hrníčková smetanová bublanina

Očištěné ovoce buď vypeckujeme (např. třešně), nebo nakrájíme na menší kousky (např. jahody) a dáme stranou...

Smetanová bramborová kaše

Smetanová bramborová kaše

Brambory dobře omyjeme a pomalu vaříme v trošce vody asi 40 minut. Zchladíme, oloupeme a pomačkáme na kaši....

Zobrazit všechny podobné recepty k Smetanová bramborová kaše Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Zaujímave.Ja to robím keď sú zemiaky horúce.Musím vyskúšať Váš recept. Ďakujem.

Jozef 22. 06. 2010, 20:16

Facebook komentáře