Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
4068 kalorií 0.0g cukrů 22.0g tuků 124.0g bílkovin

Příprava

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky nakrájené housky.
Z těsta vytvarujeme 6 šišek (i více, pokud máte malé hrnce) a necháme půl hodiny vykynout. Knedlíky pak povaříme v horké vodě asi 20 minut.

Na potravinovou fólii nasypeme grilovací koření a ještě horký knedlík ve směsi obalíme. Potom celý knedlík zabalíme do fólie a vychladnutý necháme v chladničce pár hodin odležet.

Bulb Tip k receptu

Hodí se k pečenému masu a zvěřině.


notburga

09. 06. 2010, Recept navštíven: 1318x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Tak jsem neodolala a vyzkoušela. A nebylo to ono. Chuť masa byla přebita chutí knedlíku.

25. 12. 2012, 17:10

planeta
Restaurant_star
knedlík bych vařila na páře

02. 04. 2014, 05:39

Přidat komentář
Ajaja
Tak nevím, nebude pak v tom jídle příliš mnoho chutí ? To by se mohlo tlouct. Já raději jednu chuť nosnou, ostatní tak, aby nepřebíjely.

Ajaja 13. 06. 2010, 07:12

Facebook komentáře