Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

4068 kalorií, 0.0g cukrů, 22.0g tuků, 124.0g bílkovin

Příprava

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky nakrájené housky.
Z těsta vytvarujeme 6 šišek (i více, pokud máte malé hrnce) a necháme půl hodiny vykynout. Knedlíky pak povaříme v horké vodě asi 20 minut.

Na potravinovou fólii nasypeme grilovací koření a ještě horký knedlík ve směsi obalíme. Potom celý knedlík zabalíme do fólie a vychladnutý necháme v chladničce pár hodin odležet.

Bulb Tip k receptu

Hodí se k pečenému masu a zvěřině.

notburga

09. 06. 2010, Recept navštíven: 1205x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kořeněný knedlík Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star
Tak jsem neodolala a vyzkoušela. A nebylo to ono. Chuť masa byla přebita chutí knedlíku.

25. 12. 2012, 17:10

planeta
Restaurant_star
knedlík bych vařila na páře

02. 04. 2014, 05:39

Přidat komentář
Ajaja
Tak nevím, nebude pak v tom jídle příliš mnoho chutí ? To by se mohlo tlouct. Já raději jednu chuť nosnou, ostatní tak, aby nepřebíjely.

Ajaja 13. 06. 2010, 07:12

Facebook komentáře