Chybějící obrázek

Kořeněný knedlík

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

4068 kalorií
0.0g cukrů
22.0g tuků
124.0g bílkovin


Příprava

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky nakrájené housky.
Z těsta vytvarujeme 6 šišek (i více, pokud máte malé hrnce) a necháme půl hodiny vykynout. Knedlíky pak povaříme v horké vodě asi 20 minut.

Na potravinovou fólii nasypeme grilovací koření a ještě horký knedlík ve směsi obalíme. Potom celý knedlík zabalíme do fólie a vychladnutý necháme v chladničce pár hodin odležet.

Tip k receptu

Hodí se k pečenému masu a zvěřině.

přidejte na:
notburga

09. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Tak jsem neodolala a vyzkoušela. A nebylo to ono. Chuť masa byla přebita chutí knedlíku.

Ajaja 25. 12. 2012, 17:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
knedlík bych vařila na páře

planeta 02. 04. 2014, 05:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
knedlík pripravený na pare celkom ujde

palino 03. 02. 2019, 15:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
knedlík vyskúšam

Svetlana 19. 10. 2019, 20:39

Přidat komentář
Ajaja
Tak nevím, nebude pak v tom jídle příliš mnoho chutí ? To by se mohlo tlouct. Já raději jednu chuť nosnou, ostatní tak, aby nepřebíjely.

Ajaja 13. 06. 2010, 07:12