Ředkvičková polévka s celerem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

196 kalorií
0.0g cukrů
15.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Z ředkviček odstraníme zvadlé listy a ostatní dobře omyjeme. Asi tři ředkvičky si odložíme stranou na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kousky. Ředkvičkové listy dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Ihned ochladíme studenou vodou, přebytečnou tekutinu trochu vymačkáme a lístky posekáme na menší kousky.
Oloupaný celer také pokrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na něj rozkrájené ředkvičky a celer. Chvíli restujeme, potom zasypeme lžící mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nasekané spařené lístky, bujón, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit doměkka.
Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme vypnout.
Do každé porce v talíři přidáme lžíci zakysané smetany. Odložené ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a polévku s nimi dozdobíme.

Tip k receptu

Polévka má sice neobvyklou zelenou barvu díky ředkvičkovým lístkům, ale je opravdu dobrá :o)

přidejte na:
Angel 666

12. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam tuto polievku

dušanka 18. 01. 2017, 11:08

Přidat komentář