Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ředkvičková polévka s celerem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
196 kalorií 0.0g cukrů 15.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Z ředkviček odstraníme zvadlé listy a ostatní dobře omyjeme. Asi tři ředkvičky si odložíme stranou na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kousky. Ředkvičkové listy dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Ihned ochladíme studenou vodou, přebytečnou tekutinu trochu vymačkáme a lístky posekáme na menší kousky.
Oloupaný celer také pokrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na něj rozkrájené ředkvičky a celer. Chvíli restujeme, potom zasypeme lžící mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nasekané spařené lístky, bujón, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit doměkka.
Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme vypnout.
Do každé porce v talíři přidáme lžíci zakysané smetany. Odložené ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a polévku s nimi dozdobíme.

Bulb Tip k receptu

Polévka má sice neobvyklou zelenou barvu díky ředkvičkovým lístkům, ale je opravdu dobrá :o)


Přidat na Pinterest
Angel 666

12. 04. 2012, Recept navštíven: 2008x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tuto polievku

18. 01. 2017, 11:08

Přidat komentář

Facebook komentáře