Ředkvičková polévka s celerem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z ředkviček odstraníme zvadlé listy a ostatní dobře omyjeme. Asi tři ředkvičky si odložíme stranou na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kousky. Ředkvičkové listy dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Ihned ochladíme studenou vodou, přebytečnou tekutinu trochu vymačkáme a lístky posekáme na menší kousky. Oloupaný celer také pokrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme na něj rozkrájené ředkvičky a celer. Chvíli restujeme, potom zasypeme lžící mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nasekané spařené lístky, bujón, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit doměkka.
Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme vypnout. Do každé porce v talíři přidáme lžíci zakysané smetany. Odložené ředkvičky nakrájíme na tenké nudličky a polévku s nimi dozdobíme.
Tip k receptu
Polévka má sice neobvyklou zelenou barvu díky ředkvičkovým lístkům, ale je opravdu dobrá :o)
Angel 66612. 04. 2012