Chybějící obrázek

Roastbeef na pepři

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

12h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2236 kalorií
0.0g cukrů
153.0g tuků
219.0g bílkovin


Příprava

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu.
Druhý den maso zprudka opečeme na pánvi, přendáme do pekáčku a pečeme v hodně vyhřáté troubě ( 220 ºC). Ideální je použít teploměr na maso a udržovat uvnitř roštěnce teplotu max 55 ºC, tak, aby z roastbeefu nakonec nebyla pečeně). Na 1 kg masa vychází cca 30 minut pečení. Chceme-li maso krájet na plátky a nepotřebujeme šťávu, použijeme zbytek výpeku, polijeme roštěnec, zabalíme do alobalu, aby maso šťávu vtáhlo do sebe. Chceme-li šťávu k příloze, do výpeku přidáme trošku bujónu a zahustíme omáčku troškou mouky.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

20. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Ano, a když se peče při nižší teplotě a delší dobu, je šťavnatější. Alespoň mně se to osvědčilo.

Ajaja 12. 10. 2012, 12:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam, ochutnáme

majka 02. 05. 2016, 10:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na roastbeef som vyskúšala,je to vynikajuce

katka16031 14. 05. 2017, 12:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborný recept

Svetlana 29. 09. 2019, 19:02

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Na 220 to bude mít minimálně centimetr propečené a zbytek trochu do růžova. Takové maso jako je roštěnka je škoda mučit takovouto teplotou! Autor tohoto receptu asi nikdy dobrý roastbeef nedělal.

David 25. 09. 2010, 11:22

Chybějící obrázek
dobrý den či večer, rád bych se zeptal jestli tenhle recept (hl. chod.) by byl vhodný k určitému svátku či příležitosti.. pokud by jste věděl/a. odpovězte. předem děkuji za komentář (odpověd) s pozdravem Lukáš.

Lukáš 13. 04. 2013, 01:30