Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 12h 0min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 12h 45min , porce

2236 kalorií, 0.0g cukrů, 153.0g tuků, 219.0g bílkovin

Příprava

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu.
Druhý den maso zprudka opečeme na pánvi, přendáme do pekáčku a pečeme v hodně vyhřáté troubě ( 220 ºC). Ideální je použít teploměr na maso a udržovat uvnitř roštěnce teplotu max 55 ºC, tak, aby z roastbeefu nakonec nebyla pečeně). Na 1 kg masa vychází cca 30 minut pečení. Chceme-li maso krájet na plátky a nepotřebujeme šťávu, použijeme zbytek výpeku, polijeme roštěnec, zabalíme do alobalu, aby maso šťávu vtáhlo do sebe. Chceme-li šťávu k příloze, do výpeku přidáme trošku bujónu a zahustíme omáčku troškou mouky.

Zuzana Mellenová

20. 05. 2009, Recept navštíven: 10046x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Roastbeef na pepři Link-arrow
Thumb

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb

Dvakrát pečené brambory

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stu...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...

Thumb

Pečené brambory ve slupce

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměk...


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ano, a když se peče při nižší teplotě a delší dobu, je šťavnatější. Alespoň mně se to osvědčilo.

12. 10. 2012, 12:53

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam, ochutnáme

02. 05. 2016, 10:48

Přidat komentář
Thumb
Na 220 to bude mít minimálně centimetr propečené a zbytek trochu do růžova. Takové maso jako je roštěnka je škoda mučit takovouto teplotou! Autor tohoto receptu asi nikdy dobrý roastbeef nedělal.

David 25. 09. 2010, 11:22

Thumb
dobrý den či večer, rád bych se zeptal jestli tenhle recept (hl. chod.) by byl vhodný k určitému svátku či příležitosti.. pokud by jste věděl/a. odpovězte. předem děkuji za komentář (odpověd) s pozdravem Lukáš.

Lukáš 13. 04. 2013, 01:30

Facebook komentáře