Chybí obrázek

Roastbeef na pepři

Obtížnost

Čas přípravy

12h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

12h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2236 kalorií
0.0g cukrů
153.0g tuků
219.0g bílkovin


Příprava

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu.
Druhý den maso zprudka opečeme na pánvi, přendáme do pekáčku a pečeme v hodně vyhřáté troubě ( 220 ºC). Ideální je použít teploměr na maso a udržovat uvnitř roštěnce teplotu max 55 ºC, tak, aby z roastbeefu nakonec nebyla pečeně). Na 1 kg masa vychází cca 30 minut pečení. Chceme-li maso krájet na plátky a nepotřebujeme šťávu, použijeme zbytek výpeku, polijeme roštěnec, zabalíme do alobalu, aby maso šťávu vtáhlo do sebe. Chceme-li šťávu k příloze, do výpeku přidáme trošku bujónu a zahustíme omáčku troškou mouky.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Ano, a když se peče při nižší teplotě a delší dobu, je šťavnatější. Alespoň mně se to osvědčilo.

12. 10. 2012, 12:53

Chybí obrázek
vyskúšam, ochutnáme

02. 05. 2016, 10:48

Chybí obrázek
recept na roastbeef som vyskúšala,je to vynikajuce

14. 05. 2017, 12:49

Přidat komentář
Chybí obrázek
Na 220 to bude mít minimálně centimetr propečené a zbytek trochu do růžova. Takové maso jako je roštěnka je škoda mučit takovouto teplotou! Autor tohoto receptu asi nikdy dobrý roastbeef nedělal.

David 25. 09. 2010, 11:22

Chybí obrázek
dobrý den či večer, rád bych se zeptal jestli tenhle recept (hl. chod.) by byl vhodný k určitému svátku či příležitosti.. pokud by jste věděl/a. odpovězte. předem děkuji za komentář (odpověd) s pozdravem Lukáš.

Lukáš 13. 04. 2013, 01:30

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.