
Roastbeef na pepři
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu.
Druhý den maso zprudka opečeme na pánvi, přendáme do pekáčku a pečeme v hodně vyhřáté troubě ( 220 ºC). Ideální je použít teploměr na maso a udržovat uvnitř roštěnce teplotu max 55 ºC, tak, aby z roastbeefu nakonec nebyla pečeně). Na 1 kg masa vychází cca 30 minut pečení. Chceme-li maso krájet na plátky a nepotřebujeme šťávu, použijeme zbytek výpeku, polijeme roštěnec, zabalíme do alobalu, aby maso šťávu vtáhlo do sebe. Chceme-li šťávu k příloze, do výpeku přidáme trošku bujónu a zahustíme omáčku troškou mouky.
20. 05. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Ajaja 12. 10. 2012, 12:53

majka 02. 05. 2016, 10:48

katka16031 14. 05. 2017, 12:49

Svetlana 29. 09. 2019, 19:02
David 25. 09. 2010, 11:22
Lukáš 13. 04. 2013, 01:30