Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Obtížnost Čas přípravy
12h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 12h 45min
Nutriční hodnoty
2236 kalorií 0.0g cukrů 153.0g tuků 219.0g bílkovin

Příprava

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu.
Druhý den maso zprudka opečeme na pánvi, přendáme do pekáčku a pečeme v hodně vyhřáté troubě ( 220 ºC). Ideální je použít teploměr na maso a udržovat uvnitř roštěnce teplotu max 55 ºC, tak, aby z roastbeefu nakonec nebyla pečeně). Na 1 kg masa vychází cca 30 minut pečení. Chceme-li maso krájet na plátky a nepotřebujeme šťávu, použijeme zbytek výpeku, polijeme roštěnec, zabalíme do alobalu, aby maso šťávu vtáhlo do sebe. Chceme-li šťávu k příloze, do výpeku přidáme trošku bujónu a zahustíme omáčku troškou mouky.


Zuzana Mellenová

20. 05. 2009, Recept navštíven: 10228x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ano, a když se peče při nižší teplotě a delší dobu, je šťavnatější. Alespoň mně se to osvědčilo.

12. 10. 2012, 12:53

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam, ochutnáme

02. 05. 2016, 10:48

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na roastbeef som vyskúšala,je to vynikajuce

14. 05. 2017, 12:49

Přidat komentář
Thumb
Na 220 to bude mít minimálně centimetr propečené a zbytek trochu do růžova. Takové maso jako je roštěnka je škoda mučit takovouto teplotou! Autor tohoto receptu asi nikdy dobrý roastbeef nedělal.

David 25. 09. 2010, 11:22

Thumb
dobrý den či večer, rád bych se zeptal jestli tenhle recept (hl. chod.) by byl vhodný k určitému svátku či příležitosti.. pokud by jste věděl/a. odpovězte. předem děkuji za komentář (odpověd) s pozdravem Lukáš.

Lukáš 13. 04. 2013, 01:30

Facebook komentáře