Roláda s broskvemi a se šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Teprve pak opatrně odtrhneme pečící papír.
Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Dvě třetiny rozetřeme na upečený plát a na šlehačku poklademe na kousky nakrájené broskve. Pomocí utěrky stočíme do rolády, pak zabalíme do alobalu a pevně utáhneme. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.
Po ztuhnutí roládu s broskvemi a šlehačkou rozbalíme a celý povrch potřeme zbylou šlehačkou. Roládu obalíme v hrubě nastrouhané hořké čokoládě.
29. 03. 2010