Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 10min
Nutriční hodnoty
1306 kalorií 1.0g cukrů 24.0g tuků 35.0g bílkovin

Příprava

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Teprve pak opatrně odtrhneme pečící papír.
Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Dvě třetiny rozetřeme na upečený plát a na šlehačku poklademe na kousky nakrájené broskve. Pomocí utěrky stočíme do rolády, pak zabalíme do alobalu a pevně utáhneme. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.
Po ztuhnutí roládu s broskvemi a šlehačkou rozbalíme a celý povrch potřeme zbylou šlehačkou. Roládu obalíme v hrubě nastrouhané hořké čokoládě.


marcelinak

29. 03. 2010, Recept navštíven: 1648x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobra rolada

29. 09. 2016, 15:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rolada patrí medzi moje oblubené

01. 09. 2017, 18:58

Přidat komentář

Facebook komentáře