Rýže se šunkou a hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
128
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Rýži si uvaříme se solí a hřebíčkem. Pak ji scedíme. Mezitím si nakrájíme na malé kousíčky šunku, kterou orestujeme na másle či olivovém oleji. Přidáme scezený hrášek a ještě krátce restujeme. Pak vše zamícháme a máme hotovo. Pokud připravujeme rýži pro děti, nepoužíváme sůl a hřebíček vůbec nebo jen minimálně.
Tip k receptu
Hrášek z konzervy můžeme nahradit mraženým hráškem a šunku anglickou slaninou (v tom případě už nepoužíváme k restování jiný tuk). Anglickou slaninu nepoužíváme pro děti, je moc tučná. Pro lepší vzhled můžeme do rýže přimíchat jemně nasekanou kadeřavou petrželku.
Edita28. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.