Rýže se šunkou a hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
128
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Rýži si uvaříme se solí a hřebíčkem. Pak ji scedíme. Mezitím si nakrájíme na malé kousíčky šunku, kterou orestujeme na másle či olivovém oleji. Přidáme scezený hrášek a ještě krátce restujeme. Pak vše zamícháme a máme hotovo. Pokud připravujeme rýži pro děti, nepoužíváme sůl a hřebíček vůbec nebo jen minimálně.
Tip k receptu
Hrášek z konzervy můžeme nahradit mraženým hráškem a šunku anglickou slaninou (v tom případě už nepoužíváme k restování jiný tuk). Anglickou slaninu nepoužíváme pro děti, je moc tučná. Pro lepší vzhled můžeme do rýže přimíchat jemně nasekanou kadeřavou petrželku.
Edita28. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 07. 09. 2016, 09:48

majka 26. 07. 2017, 20:00

dušanka 08. 01. 2018, 22:08

palino 26. 09. 2018, 19:54

katka16031 15. 12. 2018, 08:18
© 2021, Railsformers, s.r.o.