Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Šátečky za studena

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 40min , porce

1840 kalorií, 10.0g cukrů, 10.0g tuků, 60.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Smícháme mouku, cukr, sůl, nasypeme nebo rozdrobíme kvasnice a promícháme. Přidáme vejce a rozpuštěnou Heru a vypracujeme těsto, ze kterého uděláme bochánek. Ten přikryjeme a dáme odpočinout do lednice cca na 1 hodinu, pak znovu těsto propracujeme. Rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, sklenkou vytvoříme kolečka. Plníme makovou, tvarohovou nebo ořechovou nádivkou. Rožky přimáčkneme k sobě, položíme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme 20 minut na 175 °C.

heleen1

30. 09. 2009, Recept navštíven: 2386x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Šátečky za studena

Šátečky za studena

Smícháme mouku, cukr, sůl, nasypeme nebo rozdrobíme kvasnice a promícháme. Přidáme vejce a rozpuštěnou Heru...

Zobrazit všechny podobné recepty k Šátečky za studena Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su velmi dobre

22. 03. 2016, 20:46

Přidat komentář
Angel 666
Líbí se mi to zpracování do ruliček, zase je to něco jiného než obligátní šátečky :o).

Angel 666 30. 09. 2009, 09:07

Ajaja
Akorát jsem nepochopila, proč "za studena", když se to peče....

Ajaja 08. 01. 2010, 18:59

Angel 666
Ajajo, že Tys ten recept nečetla? Těsto se dává kynout- tedy odležet do lednice :o)

Angel 666 08. 01. 2010, 19:52

Ajaja
Jo proto.... tak "do lednice" jsem vůbec při čtení nevnímala (uuuuž jsem si představovala ten výsledek)! Takhle jsem kynuté ještě nedělala. I když jindy s ním běžně experimentuji - např. si předpřipravuji švestkové koláče - 2 upeču, jeden nechám na plechu připravený jen vrazit do trouby, ale dám ho do ledničky a upeču ho, jen co se sní ty první dva. A čtvrtý si dávám také takhle předpřipravený, ale do mrazáku a někdy v týdnu ho večer vyndám do lednice, druhý den v poledne mi ho někdo vyndá z lednice na linku a já ho vpodvečer upeču.

Ajaja 08. 01. 2010, 21:17

Facebook komentáře