Skořičáci
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
88
kalorií
0.0g
cukrů
5.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyválíme na co nejtenčí pláty. Na ten pak rovnoměrně nasypeme cukr, vanilkový cukr a skořici.
Poté opatrně těsto zamotáváme, dobře utahujeme. Takto smotanou roládu opatrně krájíme na tenká kolečka - šnečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
To samé uděláme i s druhou polovinou těsta, jen místo skořice můžeme použít hořké kakao. Šnečky ještě potřeme vajíčkem a dáme péct. Šnečci se během pečení mohou od středu zvednout, takže vypadají jako opravdoví šneci. Skořicové šneky pečeme dozlatova.
Skořicoví šneci jsou dobří ještě teplí. Nejlepší je zkonzumovat je ještě týž den, protože rychle tvrdnou.
30. 06. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.