Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Škvarky

Škvarky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 15min
Nutriční hodnoty
15300 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.


Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 11587x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star
Taky jsem ho dřív dělala takhle, ale co mám pekárnu, tak to dělám tam, s tímhle je dost práce..i když jsou asi malinko lepší

15. 01. 2013, 23:38

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen bez mléka. Jinak stejně. Domácí škvarky jsou nejlepší.
Přidané ingredience: mořská sůl

13. 03. 2013, 18:00

kotátko
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dělám bez mléka,výborné

24. 08. 2014, 14:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
škvarky sú výborné

29. 08. 2016, 20:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuce škvarky

28. 01. 2017, 20:25

Přidat komentář
mrak
Lze dělat v domácí pekárně,program marmeláda 2krát zapnout

mrak 14. 11. 2009, 17:13

Thumb
...mňam taky přidávám pepř...

otto 17. 12. 2011, 11:17

Facebook komentáře