Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Škvarky

Škvarky
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 15min , porce

15300 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.

Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 11178x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Škvarky

Škvarky

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vlo...

Brambory se škvarky a okurkou

Brambory se škvarky a okurkou

Oloupeme cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, přendáme vše ...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět...

Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vo...

Kapří škvarky

Kapří škvarky

Kapra musíme vykostit a zbavit kůže. Poté ho nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí a zamícháme d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Škvarky Link-arrow

Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star
Taky jsem ho dřív dělala takhle, ale co mám pekárnu, tak to dělám tam, s tímhle je dost práce..i když jsou asi malinko lepší

15. 01. 2013, 23:38

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen bez mléka. Jinak stejně. Domácí škvarky jsou nejlepší.
Přidané ingredience: mořská sůl

13. 03. 2013, 18:00

kotátko
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dělám bez mléka,výborné

24. 08. 2014, 14:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
škvarky sú výborné

29. 08. 2016, 20:48

Přidat komentář
mrak
Lze dělat v domácí pekárně,program marmeláda 2krát zapnout

mrak 14. 11. 2009, 17:13

Thumb
...mňam taky přidávám pepř...

otto 17. 12. 2011, 11:17

Facebook komentáře