Škvarky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.
Zuzana Mellenová11. 06. 2009
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
slavuska 15. 01. 2013, 23:38
Přidané ingredience: mořská sůl
maruskaji 13. 03. 2013, 18:00

kotátko 24. 08. 2014, 14:38

palino 29. 08. 2016, 20:48

hanka 28. 01. 2017, 20:25

majka 31. 08. 2019, 20:02

katka16031 03. 10. 2019, 22:25
mrak 14. 11. 2009, 17:13
otto 17. 12. 2011, 11:17