Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Škvarky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 15min
Nutriční hodnoty
15300 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 11757x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star
Taky jsem ho dřív dělala takhle, ale co mám pekárnu, tak to dělám tam, s tímhle je dost práce..i když jsou asi malinko lepší

15. 01. 2013, 23:38

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen bez mléka. Jinak stejně. Domácí škvarky jsou nejlepší.
Přidané ingredience: mořská sůl

13. 03. 2013, 18:00

kotátko
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dělám bez mléka,výborné

24. 08. 2014, 14:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
škvarky sú výborné

29. 08. 2016, 20:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuce škvarky

28. 01. 2017, 20:25

Přidat komentář
mrak
Lze dělat v domácí pekárně,program marmeláda 2krát zapnout

mrak 14. 11. 2009, 17:13

Thumb
...mňam taky přidávám pepř...

otto 17. 12. 2011, 11:17

Facebook komentáře