Škvarky

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

15300 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Taky jsem ho dřív dělala takhle, ale co mám pekárnu, tak to dělám tam, s tímhle je dost práce..i když jsou asi malinko lepší

15. 01. 2013, 23:38

maruskaji
Dělávám jen bez mléka. Jinak stejně. Domácí škvarky jsou nejlepší.
Přidané ingredience: mořská sůl

13. 03. 2013, 18:00

Chybí obrázek
dělám bez mléka,výborné

24. 08. 2014, 14:38

Chybí obrázek
škvarky sú výborné

29. 08. 2016, 20:48

Chybí obrázek
chuťovo vynikajuce škvarky

28. 01. 2017, 20:25

Chybí obrázek
škvarky chutia

31. 08. 2019, 20:02

Přidat komentář
Chybí obrázek
Lze dělat v domácí pekárně,program marmeláda 2krát zapnout

mrak 14. 11. 2009, 17:13

Chybí obrázek
...mňam taky přidávám pepř...

otto 17. 12. 2011, 11:17

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.