Škvarky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
15300
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvařilo k hrnci. Vyškvařený tuk postupně sléváme. Když sádlo již nepění, můžeme podlít trochou mléka – škvarky pak budou měkoučké. Chceme-li škvarky křupavé a vyškvařené na co nejmenší kousíčky, slijeme tuk, necháme ho jen málo a dále doškvařujeme. Škvarky na závěr můžeme vymačkat z přebytečného tuku. Dle chuti ochucujeme solí a pepřem, příp. vmícháme cibuli či česnek.
Zuzana Mellenová11. 06. 2009
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.