Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

322 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza.
Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli.
Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké.
Na rozpáleném tuku osmažíme na pánvi dozlatova, jsou poměrně rychle hotové.
Dáme na mísu vyloženou ubrouskem, který nasákne přebytek tuku.

Tip k receptu

Přidávám syrovou zeleninu jako oblohu a kousek citronu. Nejlepší příloha je bramborová kaše, s bazalkou či jinými bylinkami, ale pozor, aby nepřebily chuť jídla samotného.

přidejte na:
Roxana

26. 01. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
oblubene jedlo s príchutou mora

28. 06. 2017, 20:14

Přidat komentář
Chybí obrázek
Toto jedlo mi pripomína moje obľúbené Chorvátsko.Výborne,ďakujem.Jozef.

Jozef 27. 01. 2011, 10:33

Roxana
Bodejť ne...ale je to jednoduchý recept a hrozně dobrý. Aspoň si zavzpomínáme na sluníčko a moře.

Roxana 27. 01. 2011, 16:11

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.