Chybějící obrázek

Štefanovské stříkance

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

2816 kalorií
0.0g cukrů
86.0g tuků
58.0g bílkovin


Příprava

Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Každú placku potrieme rozpustenou maslom. Potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme.

Tip k receptu

Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.

přidejte na:
Michaela Gatialova

12. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 11. 03. 2019, 19:51

Přidat komentář