Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Štefanovské stříkance

Štefanovské stříkance

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 25min
Nutriční hodnoty
2816 kalorií 0.0g cukrů 86.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Každú placku potrieme rozpustenou maslom. Potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme.

Bulb Tip k receptu

Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.


Michaela Gatialova

12. 11. 2009, Recept navštíven: 1627x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře