Štefanovské stříkance
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
2816
kalorií
0.0g
cukrů
86.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Každú placku potrieme rozpustenou maslom. Potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme.
Tip k receptu
Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.
Michaela Gatialova12. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.