Sýrová kolečka nejen k vínu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z hladké mouky, kypřicího prášku, asi 1,5 dcl mléka, 1/8 Hery či másla, 1/2 lžičky cukru a 1 lžičky soli si připravíme vláčné těsto.
Poté rozdělíme na 3 kousky, vyválíme plát a potřeme nádivkou.
Nádivku si připravíme z nastrouhaných celých množství obou sýrů, 1/8 másla či Hery a asi 3/4 dcl mléka. Záleží na hustotě, sýry obsahují různé množství vody.
Potřené pláty těsta zabalíme jako závin a jednotlivě zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky na 4 hodiny odpočinout a ztuhnout.
Po vyndání nakrájíme závin na kolečka silná kolem 1 cm, klademe na plech, vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Navrch klademe půlky vlašských ořechů či pár větších kousků, nepadají, dobře se připečou.
Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi při 170°C.
Jdou připravit i den předem, dobře navlhnou.
Tip k receptu
Sýry obvykle nastrouhám nahrubo a rozmixuji, ale to záleží na každém, jakou chce mít konzistenci.
Roxana11. 01. 2011