Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sýrové suflé

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

1652 kalorií, 2.0g cukrů, 85.0g tuků, 42.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh.
V kastrůlku rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a postupně vmícháme hladkou mouku. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Vmícháme do jemné hmoty. Ochutíme solí a pepřem. Do této směsi nakonec přilijeme mléko a promícháme. Vrátíme na plotýnku a pomalým stupněm zahříváme do zhoustnutí. Poté opět odstavíme a jemně a velmi opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Touto směsí plníme malé formičky a zapékáme v rozehřáté troubě na 160°C přibližně 15 minut. Na poslední 3 minuty teplotu zvedneme, aby se povrch krásně zabarvil do zlata.

Bulb Tip k receptu

Můžeme přidat i slaninku, kuřecí maso, ryby atd.

Ellis

06. 12. 2012, Recept navštíven: 2151x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sýrové suflé

Sýrové suflé

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrůlku rozp...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sýrové suflé Link-arrow

Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star
To mě tedy nepřijde zrovna finančně nenáročné :(

25. 12. 2012, 01:44

Přidat komentář

Facebook komentáře