Vařený marcipán k potahování i modelaci

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
0min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

8736 kalorií
48.0g cukrů
518.0g tuků
230.0g bílkovin


Příprava

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla.
Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i rukou. Až se přestane lepit úplně, vytvoříme z ní kouli a uložíme do chladničky. Vydrží tam asi týden.
Hmotu můžeme použít k potahování dortů nebo k modelování figurek na dorty.

Tip k receptu

Pokud chceme mít marcipán obarvený, vyndáme ho (nejdříve po hodině) z chladničky, rozdělíme na díly a obarvíme potravinářským barvivem. Pokud bude potom marcipán moc hustý a rozpadavý, prohněteme ho znovu s přidáním pár kapek vaječného bílku.

přidejte na:
notburga

25. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

palino 13. 09. 2016, 18:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý marcipán

dušanka 18. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář