Vařený marcipán k potahování i modelaci
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
8736
kalorií
48.0g
cukrů
518.0g
tuků
230.0g
bílkovin
Příprava
Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla.
Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i rukou. Až se přestane lepit úplně, vytvoříme z ní kouli a uložíme do chladničky. Vydrží tam asi týden.
Hmotu můžeme použít k potahování dortů nebo k modelování figurek na dorty.
Tip k receptu
Pokud chceme mít marcipán obarvený, vyndáme ho (nejdříve po hodině) z chladničky, rozdělíme na díly a obarvíme potravinářským barvivem. Pokud bude potom marcipán moc hustý a rozpadavý, prohněteme ho znovu s přidáním pár kapek vaječného bílku.
notburga25. 06. 2011
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.