Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 30min
Nutriční hodnoty
8736 kalorií 48.0g cukrů 518.0g tuků 230.0g bílkovin

Příprava

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla.
Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i rukou. Až se přestane lepit úplně, vytvoříme z ní kouli a uložíme do chladničky. Vydrží tam asi týden.
Hmotu můžeme použít k potahování dortů nebo k modelování figurek na dorty.

Bulb Tip k receptu

Pokud chceme mít marcipán obarvený, vyndáme ho (nejdříve po hodině) z chladničky, rozdělíme na díly a obarvíme potravinářským barvivem. Pokud bude potom marcipán moc hustý a rozpadavý, prohněteme ho znovu s přidáním pár kapek vaječného bílku.


Přidat na Pinterest
notburga

25. 06. 2011, Recept navštíven: 2841x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

13. 09. 2016, 18:07

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý marcipán

18. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář

Facebook komentáře