Vepřové maso - nepečené
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne. Maso občas obrátíme. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti. Nepatrně podlijeme a dusíme pod pokličkou. Podléváme velmi málo a to tehdy, až je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme do červena.
Jako příloha knedlík dle chuti a kedlubnové zelí se salátem.
Větší kedlubnu nastrouháme na větší nudličky a ledový salát na menší kousky. Dáme do kastrolu, podlijeme asi 1 dcl vody, osolíme 1 zarovnanou lžičkou soli a dusíme do měkka - asi 15 minut. Zahustíme 1 lžičkou jíšky, povaříme, ochutíme 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou octa. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou a usmaženou cibuli.
Česnek můžeme dát celé stroužky, rozdusí se. Než nám maso změkne, tak si připravíme zelí. Celková příprava pokrmu je 90 minut a 3 - 4 porce.
21. 08. 2011