Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové maso - nepečené

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1078 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne. Maso občas obrátíme. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti. Nepatrně podlijeme a dusíme pod pokličkou. Podléváme velmi málo a to tehdy, až je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme do červena.
Jako příloha knedlík dle chuti a kedlubnové zelí se salátem.
Větší kedlubnu nastrouháme na větší nudličky a ledový salát na menší kousky. Dáme do kastrolu, podlijeme asi 1 dcl vody, osolíme 1 zarovnanou lžičkou soli a dusíme do měkka - asi 15 minut. Zahustíme 1 lžičkou jíšky, povaříme, ochutíme 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou octa. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou a usmaženou cibuli.
Česnek můžeme dát celé stroužky, rozdusí se. Než nám maso změkne, tak si připravíme zelí. Celková příprava pokrmu je 90 minut a 3 - 4 porce.


Přidat na Pinterest
JanaB

21. 08. 2011, Recept navštíven: 3215x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star
Nepochopila jsem, proč se to jmenuje NEPEČENÉ, když v popisu je, že DOPEČEME do červena

02. 12. 2012, 13:02

JanaB
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Maso jsem připravila v tlakovém hrnci.
Přidané ingredience: 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 10 stroužků česneku

03. 12. 2012, 22:21

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý názov receptu

16. 11. 2015, 10:49

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
na názve nezáleží, ale je to chutné

24. 06. 2017, 21:14

Přidat komentář
JanaB
Nepečené se jmenuje proto, že není připravované v troubě, ale v kastrolu na kamnech. Chutná jako maso pečené v troubě, jenom není tak vysušené.

JanaB 03. 12. 2012, 22:25

Facebook komentáře