Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vepřové maso - nepečené

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 5min , porce

1078 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne. Maso občas obrátíme. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti. Nepatrně podlijeme a dusíme pod pokličkou. Podléváme velmi málo a to tehdy, až je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme do červena.
Jako příloha knedlík dle chuti a kedlubnové zelí se salátem.
Větší kedlubnu nastrouháme na větší nudličky a ledový salát na menší kousky. Dáme do kastrolu, podlijeme asi 1 dcl vody, osolíme 1 zarovnanou lžičkou soli a dusíme do měkka - asi 15 minut. Zahustíme 1 lžičkou jíšky, povaříme, ochutíme 2 lžičkami cukru a 1 lžičkou octa. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou a usmaženou cibuli.
Česnek můžeme dát celé stroužky, rozdusí se. Než nám maso změkne, tak si připravíme zelí. Celková příprava pokrmu je 90 minut a 3 - 4 porce.

JanaB

21. 08. 2011, Recept navštíven: 3000x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapékané vepřové maso s lilky

Zapékané vepřové maso s lilky

Z rajčat, rajčatového protlaku, zeleninového bujónu, vína, česneku, cibule, 5 lžic rostlinného oleje, citró...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadro...

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Maso dáme do 1 l horké vody, přidáme očištěnou a na půlku překrojenou cibuli, dvě kuličky nového koření a u...

Vepřové maso pečené v mléce

Vepřové maso pečené v mléce

Maso nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, zalijeme 1 l mléka, přidáme oloupané stroužky česneku vcelku, špet...

Vepřové maso na smetaně s celerem

Vepřové maso na smetaně s celerem

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a dáme na něj zpěnit cibulku. Když je cibu...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vepřové maso - nepečené Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star
Nepochopila jsem, proč se to jmenuje NEPEČENÉ, když v popisu je, že DOPEČEME do červena

02. 12. 2012, 13:02

JanaB
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Maso jsem připravila v tlakovém hrnci.
Přidané ingredience: 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 10 stroužků česneku

03. 12. 2012, 22:21

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý názov receptu

16. 11. 2015, 10:49

Přidat komentář
JanaB
Nepečené se jmenuje proto, že není připravované v troubě, ale v kastrolu na kamnech. Chutná jako maso pečené v troubě, jenom není tak vysušené.

JanaB 03. 12. 2012, 22:25

Facebook komentáře