Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Volská oka

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 12min , porce

442 kalorií, 1.0g cukrů, 37.0g tuků, 24.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na pánvi rozehřejeme olej, nad kterým rozklepneme vejce. Žloutek s bílkem necháme dopadnout na pánev, vejce se lehce rozlije a začne se smažit. Smažíme na mírném plameni, dokud se okraje nezačnou barvit do hněda. Vejce opepříme a osolíme dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Pro lepší vzhled můžeme volská oka posypat kari kořením nebo mletou paprikou.

Milena

14. 07. 2009, Recept navštíven: 6851x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Volská oka

Volská oka

Na pánvi rozehřejeme olej, nad kterým rozklepneme vejce. Žloutek s bílkem necháme dopadnout na pánev, vejce...

Volská oka se sýrem

Volská oka se sýrem

Sýr nastrouháme na hrubé nudličky a promícháme s tatarskou omáčkou. Kapii nakrájíme nadrobno a vmícháme do ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Volská oka Link-arrow
Thumb.1264002008-3753

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...

Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Domácí česnekový chléb

Máslo, česnek, sůl, oregano, tymián důkladně rozšleháme. Veky nakrájíme na plátky, které z obou stran potře...

Thumb

Topinky opečené na tuku

Topinky opečené na tuku můžeme připravovat dvojím způsobem: Plátky chleba po obou stranách pokapeme roz...

Thumb

Topinky opečené nasucho

Čistý suchý plech necháme dobře nahřát v troubě. Vložíme na něho připravené krajíce chleba a v horké troubě...

Thumb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Volské oko je rychlovka :) Děláme ho ale spíš jako přílohu např. ke špenátu.

05. 11. 2012, 20:58

planeta
Restaurant_star
docela zajímavé je ukrojit plátek chleba, vykrojit třídu a do volného prostoru vyklepnout vejce

08. 11. 2015, 15:58

Přidat komentář
Thumb
Supr receptik pro chlapy, když je ženská v porodnici :-)

Vlaďka 04. 08. 2009, 17:27

Facebook komentáře