Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zapečené brambory se šlehačkou

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 40min , porce

744 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou vystřídáme a nakonec zakončíme bramborami které posypeme jak grilovacím kořením, tak i kmínem. Vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby.

Maja

20. 11. 2009, Recept navštíven: 8718x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. T...

 Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Nejdříve si připravíme masovou směs: Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, ...

Zapečené brambory s tvarohem

Zapečené brambory s tvarohem

Oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější nudle a osmahneme na másle. Potom je rozložíme do tukem vyma...

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. ...

Zapečené brambory po staročesku

Zapečené brambory po staročesku

Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši. Na opečenou sla...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zapečené brambory se šlehačkou Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Brambory na všechny způsoby, prosím! To bude dobrůtka!

Roxana 13. 01. 2010, 10:39

veerac
Opravdu to může být dobré, ale lančmít - kdysi býval dobrý. Zato dnešní, se nedá jíst. Čím by se dal nahradit?

veerac 14. 07. 2010, 19:48

Thumb
Ja tam dam junior a je to :) uz se mi vari bramburky :))))

simona 12. 05. 2011, 17:03

Thumb
Teda potřeboval jsem zlikvidovat lančmít z ledničky, ale měl jsme ho raději opéct a dát si ho z bramborem. Možná někde udělali soudruzi z NDR chybu, ale tohle jídlo mě nenadchlo.

Martin 14. 05. 2011, 13:44

veerac
Tento recept jsem raději ani nezkoušela. Chybí mi v něm zelenina a místo lančmítu, bych raději dala maso (může být i mleté), ale to by byl úplně jiný recept.

veerac 14. 05. 2011, 22:31

Roxana
Já Lančmít nikdy nejedla, ani když, jak tu kdosi řekl, býval dobrý. Nevím proč, ale mně po něm bylo vždycky špatně a pak už stačil jen pohled na konzervu a... Takže já bych to rozhodně nahradila nějakým libovějším salámem a jak se znám, zelenina by tam putovala taky, pořád ji do všeho cpu, je jich tolik různých mražených. A pak to může být i jedlé.

Roxana 15. 05. 2011, 11:22

veerac
Řekla bych, že čerstvá nebo povařená na páře je ještě lepší.

veerac 20. 05. 2011, 21:55

Facebook komentáře