Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečené brambory se šlehačkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 40min
Nutriční hodnoty
744 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou vystřídáme a nakonec zakončíme bramborami které posypeme jak grilovacím kořením, tak i kmínem. Vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby.


Přidat na Pinterest
Maja

20. 11. 2009, Recept navštíven: 10673x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné jedlo, robím často

30. 03. 2017, 10:10

Přidat komentář
Roxana
Brambory na všechny způsoby, prosím! To bude dobrůtka!

Roxana 13. 01. 2010, 10:39

veerac
Opravdu to může být dobré, ale lančmít - kdysi býval dobrý. Zato dnešní, se nedá jíst. Čím by se dal nahradit?

veerac 14. 07. 2010, 19:48

Thumb
Ja tam dam junior a je to :) uz se mi vari bramburky :))))

simona 12. 05. 2011, 17:03

Thumb
Teda potřeboval jsem zlikvidovat lančmít z ledničky, ale měl jsme ho raději opéct a dát si ho z bramborem. Možná někde udělali soudruzi z NDR chybu, ale tohle jídlo mě nenadchlo.

Martin 14. 05. 2011, 13:44

veerac
Tento recept jsem raději ani nezkoušela. Chybí mi v něm zelenina a místo lančmítu, bych raději dala maso (může být i mleté), ale to by byl úplně jiný recept.

veerac 14. 05. 2011, 22:31

Roxana
Já Lančmít nikdy nejedla, ani když, jak tu kdosi řekl, býval dobrý. Nevím proč, ale mně po něm bylo vždycky špatně a pak už stačil jen pohled na konzervu a... Takže já bych to rozhodně nahradila nějakým libovějším salámem a jak se znám, zelenina by tam putovala taky, pořád ji do všeho cpu, je jich tolik různých mražených. A pak to může být i jedlé.

Roxana 15. 05. 2011, 11:22

veerac
Řekla bych, že čerstvá nebo povařená na páře je ještě lepší.

veerac 20. 05. 2011, 21:55

Facebook komentáře