Zapékané artyčoky se šunkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
35min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
840
kalorií
2.0g
cukrů
48.0g
tuků
68.0g
bílkovin
Příprava
Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky nahoru. Dolíky naplníme šunkou a zalijeme vejci našlehanými s mlékem a moukou. Povrch posypeme sýrem a zapečeme.
Tip k receptu
Pod sýrovou pokličku z parmazánu můžeme vložit také kousek hermelínu nebo nivy, všechny tyto varianty jsou moc dobré.
notburga30. 12. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.