Zapékané artyčoky se šunkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
35min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

840 kalorií
2.0g cukrů
48.0g tuků
68.0g bílkovin


Příprava

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky nahoru. Dolíky naplníme šunkou a zalijeme vejci našlehanými s mlékem a moukou. Povrch posypeme sýrem a zapečeme.

Tip k receptu

Pod sýrovou pokličku z parmazánu můžeme vložit také kousek hermelínu nebo nivy, všechny tyto varianty jsou moc dobré.

přidejte na:
notburga

30. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšaný chutný recept
Svetlana 17. 04. 2016, 21:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
artičoky sa chystám urobiť
palino 24. 03. 2017, 15:40