Andělská bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2961
kalorií
16.0g
cukrů
16.0g
tuků
90.0g
bílkovin
Příprava
Do bílků přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidávame střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Pečeme ve velké vymazané a vysypané bábovkové formě.
Při podávání se jednotlivé plátky mažou pikantním džemem - dobrý je jahodový.
Tato bábovka je velmi netypická, ale lehoučká a velmi dobrá.
04. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.