Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Artyčoky v šunkovém těstíčku
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

408 kalorií, 1.0g cukrů, 15.0g tuků, 38.0g bílkovin

Příprava

Artyčoky omyjeme a očistíme - zbavíme je tvrdých spodních listů a vyjmeme ze středu nejedlá vlákna. Poté je vhodíme do hrnce a zalijeme vodou, aby byly potopené. Okyselíme citronovou šťávou a vaříme doměkka. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
Šunku umeleme na masovém strojku a smícháme ji s vajíčky a moukou. Mělo by nám vzniknout hustší těstíčko. Artyčoky vyjmeme a podélně je rozpůlíme. Obalíme je ze všech stran v těstíčku a opečeme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovou přílohou.

notburga

21. 03. 2011, Recept navštíven: 1624x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), od...

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Artyčoky omyjeme a očistíme - zbavíme je tvrdých spodních listů a vyjmeme ze středu nejedlá vlákna. Poté je...

Zobrazit všechny podobné recepty k Artyčoky v šunkovém těstíčku Link-arrow
Thumb.16804

Jednoduchý bramborový salát

Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přilij...

Thumb.20747

Chlebíčková veka z domácí pekárny

Do nádoby pekárny vlijeme mléko, přidáme změklou Heru, strouhaný brambor, mouku, sůl, cukr a droždí. Zapnem...

Thumb.2141

Rohlíčky paní Květy

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hl...

Thumb

Dušená mrkev se smetanou a křenem

Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm chvíli o...


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

17. 09. 2016, 19:18

Přidat komentář

Facebook komentáře