Artyčoky v šunkovém těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
408
kalorií
1.0g
cukrů
15.0g
tuků
38.0g
bílkovin
Příprava
Artyčoky omyjeme a očistíme - zbavíme je tvrdých spodních listů a vyjmeme ze středu nejedlá vlákna. Poté je vhodíme do hrnce a zalijeme vodou, aby byly potopené. Okyselíme citronovou šťávou a vaříme doměkka. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
Šunku umeleme na masovém strojku a smícháme ji s vajíčky a moukou. Mělo by nám vzniknout hustší těstíčko. Artyčoky vyjmeme a podélně je rozpůlíme. Obalíme je ze všech stran v těstíčku a opečeme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovou přílohou.
21. 03. 2011
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.