Babiččina bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je nutné pořádně míchat, aby se netvořily hrudky. Ale ne moc rychle, těsto se musí pěkně spojit. Přidáme opět po lžičkách zbytek mouky, nakonec sníh z bílků. Vylijime do formy a dáme péct.
Kdo má rád bábovku barevnou, odjije do formy jen část těsta a do druhého dílu přidá kakao.
Tip k receptu
Občas přihodím i pár rozinek, nebo kousky čokolády.
Pokud máte domácí vajíčka, neváhejte. S nimi je bábovka krásně žlutá.
19. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: čokoláda, hrozienka
palino 27. 10. 2016, 21:27

katka16031 19. 02. 2017, 19:36

majka 14. 01. 2019, 17:32
Beruska64 20. 01. 2010, 12:34
slunina 21. 01. 2010, 09:10
tepito 21. 02. 2010, 08:58