Babiččina bábovka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2310 kalorií
1.0g cukrů
151.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je nutné pořádně míchat, aby se netvořily hrudky. Ale ne moc rychle, těsto se musí pěkně spojit. Přidáme opět po lžičkách zbytek mouky, nakonec sníh z bílků. Vylijime do formy a dáme péct.
Kdo má rád bábovku barevnou, odjije do formy jen část těsta a do druhého dílu přidá kakao.

Tip k receptu

Občas přihodím i pár rozinek, nebo kousky čokolády.
Pokud máte domácí vajíčka, neváhejte. S nimi je bábovka krásně žlutá.

přidejte na:
slunina

19. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
když šlehám bílek, tak přidávám špetku soli
Přidané ingredience: sůl

25. 02. 2014, 17:42

Chybí obrázek
jednoduchá bábovka,preto pridávam kusky čokolády a hrozienka
Přidané ingredience: čokoláda, hrozienka

27. 10. 2016, 21:27

Chybí obrázek
bábovka je velmi dobrá

19. 02. 2017, 19:36

Chybí obrázek
dobrá babovka

14. 01. 2019, 17:32

Přidat komentář
Chybí obrázek
jj rozinky nebo kousky čokolády udělají bábovku ještě lepší :)

Beruska64 20. 01. 2010, 12:34

slunina
Případně ještě oříšky, nebo mandličky.

slunina 21. 01. 2010, 09:10

tepito
a kandovaný ovoce...

tepito 21. 02. 2010, 08:58

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.