Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Babiččina bábovka

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2310 kalorií, 1.0g cukrů, 151.0g tuků, 53.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je nutné pořádně míchat, aby se netvořily hrudky. Ale ne moc rychle, těsto se musí pěkně spojit. Přidáme opět po lžičkách zbytek mouky, nakonec sníh z bílků. Vylijime do formy a dáme péct.
Kdo má rád bábovku barevnou, odjije do formy jen část těsta a do druhého dílu přidá kakao.

Bulb Tip k receptu

Občas přihodím i pár rozinek, nebo kousky čokolády.
Pokud máte domácí vajíčka, neváhejte. S nimi je bábovka krásně žlutá.

slunina

19. 01. 2010, Recept navštíven: 3004x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Babiččina bábovka

Babiččina bábovka

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, pr...

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přid...

Zobrazit všechny podobné recepty k Babiččina bábovka Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když šlehám bílek, tak přidávám špetku soli
Přidané ingredience: sůl

25. 02. 2014, 17:42

palino
Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchá bábovka,preto pridávam kusky čokolády a hrozienka
Přidané ingredience: čokoláda, hrozienka

27. 10. 2016, 21:27

Přidat komentář
Beruska64
jj rozinky nebo kousky čokolády udělají bábovku ještě lepší :)

Beruska64 20. 01. 2010, 12:34

slunina
Případně ještě oříšky, nebo mandličky.

slunina 21. 01. 2010, 09:10

tepito
a kandovaný ovoce...

tepito 21. 02. 2010, 08:58

Facebook komentáře