Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččina bábovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2310 kalorií 1.0g cukrů 151.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je nutné pořádně míchat, aby se netvořily hrudky. Ale ne moc rychle, těsto se musí pěkně spojit. Přidáme opět po lžičkách zbytek mouky, nakonec sníh z bílků. Vylijime do formy a dáme péct.
Kdo má rád bábovku barevnou, odjije do formy jen část těsta a do druhého dílu přidá kakao.

Bulb Tip k receptu

Občas přihodím i pár rozinek, nebo kousky čokolády.
Pokud máte domácí vajíčka, neváhejte. S nimi je bábovka krásně žlutá.


Přidat na Pinterest
slunina

19. 01. 2010, Recept navštíven: 3818x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když šlehám bílek, tak přidávám špetku soli
Přidané ingredience: sůl

25. 02. 2014, 17:42

palino
Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchá bábovka,preto pridávam kusky čokolády a hrozienka
Přidané ingredience: čokoláda, hrozienka

27. 10. 2016, 21:27

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka je velmi dobrá

19. 02. 2017, 19:36

Přidat komentář
Beruska64
jj rozinky nebo kousky čokolády udělají bábovku ještě lepší :)

Beruska64 20. 01. 2010, 12:34

slunina
Případně ještě oříšky, nebo mandličky.

slunina 21. 01. 2010, 09:10

tepito
a kandovaný ovoce...

tepito 21. 02. 2010, 08:58

Facebook komentáře