Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččiny marokánky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
1980 kalorií 8.0g cukrů 87.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme.
Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle.
Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičkou malé hromádky, které dle potřeby ještě upravíme do požadovaného tvaru a klademe trochu dále od sebe.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut při 150-180°C.
Ke konci raději pořádně hlídáme, snadno se spálí.
Necháme vychladnout a spodky potřeme čokoládou na vaření či tmavou polevou.

Bulb Tip k receptu

Místo části kandovaného ovoce lze pokrájet i rozinky, sušené švestky, brusinky apod.
Na chuti se nic nepokazí, jsou výborné. Možno dát i sekané vlašské ořechy čí oříšky lískové, samozřejmě za předpokladu dodržení stanoveného množství ingrediencí.


Přidat na Pinterest
Roxana

05. 12. 2010, Recept navštíven: 4484x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Marokánky máme moc rádi, už se těším na Vánoce až si je zas uděláme ;)

07. 10. 2012, 11:29

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Přidávám jen několik kapek rumu. Jinak marokánky jsou i u nás velmi oblíbené.
Přidané ingredience: Rum

04. 03. 2013, 14:32

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept na marokanky

09. 06. 2017, 21:01

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné marokánky, super

04. 07. 2017, 07:27

Přidat komentář
Ajaja
marokánky miluji.... už jsem si receptík stahla...

Ajaja 05. 12. 2010, 21:39

Roxana
Já snad neznám člověka, který je nejí a to je co říct....i kupované, když je nejhůř :)))))

Roxana 05. 12. 2010, 22:25

Ajaja
Máme kousek učňovskou pekárnu a cukrárnu... a navíc je tam dělají v "mini" provedení... a prodávají na váhu. Jsem vděčný zákazník...

Ajaja 05. 12. 2010, 22:32

Roxana
A tomu věřím, mne by to tam občas taky "vcuclo", učňovské prodejny jsou nejlepší, ať se jedná o jaký chce obor.

Roxana 06. 12. 2010, 08:51

Ajaja
Inu to je výhoda, že je ještě učí ruční práci a recepty moc nešidí....

Ajaja 07. 12. 2010, 14:57

Hloušková
Já přidávám místo kandovaného ovoce kandovanou dýni.

Hloušková 07. 02. 2011, 22:52

Ajaja
Tak když je kandovaná, tak se hodí, ne ?

Ajaja 08. 02. 2011, 20:46

Hloušková
a je z domácího zdroje

Hloušková 09. 02. 2011, 00:16

Ajaja
Mně teda dýně moc nechutnala, snad jen v kompotu spolu s kousky ananasu. Ale teď jsem jí přišla na chuť - finta je ve správním ochucení. Prostě v omáčce ke kari a rýži je vynikající.

Ajaja 09. 02. 2011, 17:13

Facebook komentáře