Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Babiččiny marokánky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

1980 kalorií, 8.0g cukrů, 87.0g tuků, 41.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme.
Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle.
Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičkou malé hromádky, které dle potřeby ještě upravíme do požadovaného tvaru a klademe trochu dále od sebe.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut při 150-180°C.
Ke konci raději pořádně hlídáme, snadno se spálí.
Necháme vychladnout a spodky potřeme čokoládou na vaření či tmavou polevou.

Bulb Tip k receptu

Místo části kandovaného ovoce lze pokrájet i rozinky, sušené švestky, brusinky apod.
Na chuti se nic nepokazí, jsou výborné. Možno dát i sekané vlašské ořechy čí oříšky lískové, samozřejmě za předpokladu dodržení stanoveného množství ingrediencí.

Roxana

05. 12. 2010, Recept navštíven: 4148x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Babiččiny marokánky

Babiččiny marokánky

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchán...

Zobrazit všechny podobné recepty k Babiččiny marokánky Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Marokánky máme moc rádi, už se těším na Vánoce až si je zas uděláme ;)

07. 10. 2012, 11:29

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Přidávám jen několik kapek rumu. Jinak marokánky jsou i u nás velmi oblíbené.
Přidané ingredience: Rum

04. 03. 2013, 14:32

Přidat komentář
Ajaja
marokánky miluji.... už jsem si receptík stahla...

Ajaja 05. 12. 2010, 21:39

Roxana
Já snad neznám člověka, který je nejí a to je co říct....i kupované, když je nejhůř :)))))

Roxana 05. 12. 2010, 22:25

Ajaja
Máme kousek učňovskou pekárnu a cukrárnu... a navíc je tam dělají v "mini" provedení... a prodávají na váhu. Jsem vděčný zákazník...

Ajaja 05. 12. 2010, 22:32

Roxana
A tomu věřím, mne by to tam občas taky "vcuclo", učňovské prodejny jsou nejlepší, ať se jedná o jaký chce obor.

Roxana 06. 12. 2010, 08:51

Ajaja
Inu to je výhoda, že je ještě učí ruční práci a recepty moc nešidí....

Ajaja 07. 12. 2010, 14:57

Hloušková
Já přidávám místo kandovaného ovoce kandovanou dýni.

Hloušková 07. 02. 2011, 22:52

Ajaja
Tak když je kandovaná, tak se hodí, ne ?

Ajaja 08. 02. 2011, 20:46

Hloušková
a je z domácího zdroje

Hloušková 09. 02. 2011, 00:16

Ajaja
Mně teda dýně moc nechutnala, snad jen v kompotu spolu s kousky ananasu. Ale teď jsem jí přišla na chuť - finta je ve správním ochucení. Prostě v omáčce ke kari a rýži je vynikající.

Ajaja 09. 02. 2011, 17:13

Facebook komentáře