Babiččiny marokánky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme.
Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle.
Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičkou malé hromádky, které dle potřeby ještě upravíme do požadovaného tvaru a klademe trochu dále od sebe.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut při 150-180°C.
Ke konci raději pořádně hlídáme, snadno se spálí.
Necháme vychladnout a spodky potřeme čokoládou na vaření či tmavou polevou.
Tip k receptu
Místo části kandovaného ovoce lze pokrájet i rozinky, sušené švestky, brusinky apod.
Na chuti se nic nepokazí, jsou výborné. Možno dát i sekané vlašské ořechy čí oříšky lískové, samozřejmě za předpokladu dodržení stanoveného množství ingrediencí.
05. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Rum
maruskaji 04. 03. 2013, 15:32