Babiččiny marokánky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1980 kalorií
8.0g cukrů
87.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme.
Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle.
Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičkou malé hromádky, které dle potřeby ještě upravíme do požadovaného tvaru a klademe trochu dále od sebe.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut při 150-180°C.
Ke konci raději pořádně hlídáme, snadno se spálí.
Necháme vychladnout a spodky potřeme čokoládou na vaření či tmavou polevou.

Tip k receptu

Místo části kandovaného ovoce lze pokrájet i rozinky, sušené švestky, brusinky apod.
Na chuti se nic nepokazí, jsou výborné. Možno dát i sekané vlašské ořechy čí oříšky lískové, samozřejmě za předpokladu dodržení stanoveného množství ingrediencí.

přidejte na:
Roxana

05. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Marokánky máme moc rádi, už se těším na Vánoce až si je zas uděláme ;)

Lucie 07. 10. 2012, 11:29

maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Přidávám jen několik kapek rumu. Jinak marokánky jsou i u nás velmi oblíbené.
Přidané ingredience: Rum

maruskaji 04. 03. 2013, 14:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobrý recept na marokanky

dušanka 09. 06. 2017, 21:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné marokánky, super

palino 04. 07. 2017, 07:27

Přidat komentář
Ajaja
marokánky miluji.... už jsem si receptík stahla...

Ajaja 05. 12. 2010, 21:39

Roxana
Já snad neznám člověka, který je nejí a to je co říct....i kupované, když je nejhůř :)))))

Roxana 05. 12. 2010, 22:25

Ajaja
Máme kousek učňovskou pekárnu a cukrárnu... a navíc je tam dělají v "mini" provedení... a prodávají na váhu. Jsem vděčný zákazník...

Ajaja 05. 12. 2010, 22:32

Roxana
A tomu věřím, mne by to tam občas taky "vcuclo", učňovské prodejny jsou nejlepší, ať se jedná o jaký chce obor.

Roxana 06. 12. 2010, 08:51

Ajaja
Inu to je výhoda, že je ještě učí ruční práci a recepty moc nešidí....

Ajaja 07. 12. 2010, 14:57

Chybějící obrázek
Já přidávám místo kandovaného ovoce kandovanou dýni.

Hloušková 07. 02. 2011, 22:52

Ajaja
Tak když je kandovaná, tak se hodí, ne ?

Ajaja 08. 02. 2011, 20:46

Chybějící obrázek
a je z domácího zdroje

Hloušková 09. 02. 2011, 00:16

Ajaja
Mně teda dýně moc nechutnala, snad jen v kompotu spolu s kousky ananasu. Ale teď jsem jí přišla na chuť - finta je ve správním ochucení. Prostě v omáčce ke kari a rýži je vynikající.

Ajaja 09. 02. 2011, 17:13