Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bavorské vdolečky

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
4960 kalorií 0.0g cukrů 116.0g tuků 107.0g bílkovin

Příprava

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.
Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5 ks na 1 porci). Vykrájené vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme je znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.
Připravené vdolky házíme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.
Usmažené bavorské vdolky natřeme povidly a dozdobíme dle vlastní fantazie a chuti (např. šlehačkou či strouhaným tvarohem).
Vdolky podáváme i studené.

Bulb Tip k receptu

Pokud budeme připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.


Přidat na Pinterest
Dominika Schelle

27. 10. 2010, Recept navštíven: 4821x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
do brý recept

25. 08. 2016, 20:12

Přidat komentář
Thumb
Vdolečky miluji.

Ludmila 28. 10. 2010, 17:49

Facebook komentáře