Bavorské vdolečky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

4960 kalorií
0.0g cukrů
116.0g tuků
107.0g bílkovin


Příprava

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.
Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5 ks na 1 porci). Vykrájené vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme je znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.
Připravené vdolky házíme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.
Usmažené bavorské vdolky natřeme povidly a dozdobíme dle vlastní fantazie a chuti (např. šlehačkou či strouhaným tvarohem).
Vdolky podáváme i studené.

Tip k receptu

Pokud budeme připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

přidejte na:
Dominika Schelle

27. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
dušanka
do brý recept

25. 08. 2016, 20:12

palino
fantasticky chutné

08. 09. 2017, 14:08

katka16031
vyborné

12. 01. 2018, 20:14

majka
vynikajuco chutné

06. 06. 2018, 11:24

Přidat komentář
Vdolečky miluji.

Ludmila 28. 10. 2010, 17:49

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.