Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bavorské vdolečky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 30min , porce

4960 kalorií, 0.0g cukrů, 116.0g tuků, 107.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.
Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5 ks na 1 porci). Vykrájené vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme je znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.
Připravené vdolky házíme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.
Usmažené bavorské vdolky natřeme povidly a dozdobíme dle vlastní fantazie a chuti (např. šlehačkou či strouhaným tvarohem).
Vdolky podáváme i studené.

Bulb Tip k receptu

Pokud budeme připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

Dominika Schelle

27. 10. 2010, Recept navštíven: 4379x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bavorské vdolečky Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
do brý recept

25. 08. 2016, 20:12

Přidat komentář
Thumb
Vdolečky miluji.

Ludmila 28. 10. 2010, 17:49

Facebook komentáře