Borůvkovo - nektarinkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
162
kalorií
30.0g
cukrů
1.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech tak, aby nám vznikly zvýšené okraje.
Marmeládu smícháme se smetanou ke šlehání a rovnoměrně rozetřeme po povrchu těsta. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a poklademe na těsto. Nakonec na koláč nasypeme rovněž omyté borůvky a posypeme třtinovým cukrem.
Vložíme do trouby na 15 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou. Podáváme nejlépe ihned ještě teplé.
Tip k receptu
Nejlépe se hodí meruňková nebo borůvková marmeláda. Naopak jahodová a rybízová mi v této kombinaci moc nechutná.
notburga04. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.