Borůvkový cheesecake

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2672 kalorií
0.0g cukrů
294.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto hmotu natlačíme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Mascarpone vyšleháme se třemi lžícemi citrónové šťávy a kůry, přidáme cukr a žloutky a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Tuto směs pak nalijeme na připravený korpus. Borůvky smícháme se třemi lžícemi vody a cukrem dle chuti a svaříme je na plotně. Nyní máme tři možnosti. Buď je všechny vmícháme do mascarponové směsi nebo polijeme až na upečený cheesecake. Nebo třetí varianta zní, že část směsi dáme na korpus a poté zalijeme mascarpone a při podávání až poté polijeme zbylou borůvkovou směsí. Cheesecake pečeme 35-45 minut na 180 °C. Výsledný dort musí být tuhý – tzn. pokud je tekutý, pečeme ještě o něco déle, dokud neztuhne.

Tip k receptu

Sušenky vybereme podle chuti – já používám celozrnné sušenky od firmy Pally – Digestive biscuits. Jsou k dostání například v řetězcích Albert. Ale hodí se jakékoli, například máslové sušenky.

přidejte na:
Chybí obrázek

24. 08. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný kolacik

27. 09. 2015, 19:51

Chybí obrázek
vyborný kolačik

08. 10. 2015, 10:41

Chybí obrázek
cheesecake s boruvkami je velmi chutný, nenáročný na prípravu

25. 10. 2016, 19:34

Chybí obrázek
recept na dobrý osviežujuci cheesecake

23. 06. 2018, 18:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.