Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Borůvkový cheesecake

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2672 kalorií 0.0g cukrů 294.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto hmotu natlačíme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Mascarpone vyšleháme se třemi lžícemi citrónové šťávy a kůry, přidáme cukr a žloutky a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Tuto směs pak nalijeme na připravený korpus. Borůvky smícháme se třemi lžícemi vody a cukrem dle chuti a svaříme je na plotně. Nyní máme tři možnosti. Buď je všechny vmícháme do mascarponové směsi nebo polijeme až na upečený cheesecake. Nebo třetí varianta zní, že část směsi dáme na korpus a poté zalijeme mascarpone a při podávání až poté polijeme zbylou borůvkovou směsí. Cheesecake pečeme 35-45 minut na 180 °C. Výsledný dort musí být tuhý – tzn. pokud je tekutý, pečeme ještě o něco déle, dokud neztuhne.

Bulb Tip k receptu

Sušenky vybereme podle chuti – já používám celozrnné sušenky od firmy Pally – Digestive biscuits. Jsou k dostání například v řetězcích Albert. Ale hodí se jakékoli, například máslové sušenky.


Přidat na Pinterest
sonizna

24. 08. 2015, Recept navštíven: 2661x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný kolacik

27. 09. 2015, 19:51

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný kolačik

08. 10. 2015, 10:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
cheesecake s boruvkami je velmi chutný, nenáročný na prípravu

25. 10. 2016, 19:34

Přidat komentář

Facebook komentáře