Bramborové párance
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
4888
kalorií
0.0g
cukrů
174.0g
tuků
92.0g
bílkovin
Příprava
Brambory nakrájíme na malé kostky (hrana 1 cm, i se slupkou), dáme na ně plátky másla a pečeme na 180 °C doměkka.
Smícháme mouku, sůl a 450 ml vody. Vypracujeme hladké těsto. To pak vyválíme na plát tlustý 4 mm a nakrájíme na proužky tlusté 2 cm. Poté v hrnci přivedeme vodu k varu a jednotlivé proužky ještě trháme na kousky a házíme je do vody. Vaříme ještě 2 minuty poté, co vyplavou.
Párance pak dáme na talíř, nahoru dáme brambory rozmačkané vidličkou a přelijeme trochou másla.
Osolíme a opepříme podle chuti.
Tip k receptu
K podávání můžeme přidat zakysanou smetanu smíchanou s pažitkou.
sonizna18. 01. 2016
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.