Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborové párance

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
4888 kalorií 0.0g cukrů 174.0g tuků 92.0g bílkovin

Příprava

Brambory nakrájíme na malé kostky (hrana 1 cm, i se slupkou), dáme na ně plátky másla a pečeme na 180 °C doměkka.
Smícháme mouku, sůl a 450 ml vody. Vypracujeme hladké těsto. To pak vyválíme na plát tlustý 4 mm a nakrájíme na proužky tlusté 2 cm. Poté v hrnci přivedeme vodu k varu a jednotlivé proužky ještě trháme na kousky a házíme je do vody. Vaříme ještě 2 minuty poté, co vyplavou.
Párance pak dáme na talíř, nahoru dáme brambory rozmačkané vidličkou a přelijeme trochou másla.
Osolíme a opepříme podle chuti.

Bulb Tip k receptu

K podávání můžeme přidat zakysanou smetanu smíchanou s pažitkou.


Přidat na Pinterest
sonizna

18. 01. 2016, Recept navštíven: 824x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduché,malo surovín , dobre

18. 01. 2016, 18:34

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné párance

19. 01. 2016, 10:37

Přidat komentář

Facebook komentáře