Bramborové věnečky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
15min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2288 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek.
Brambory se zakysanou smetanou a olivovým olejem rozmixujeme na hladké pyré.
Přidáme ho do mísy k mouce a vykynutému kvásku, osolíme a vypracujeme těsto. Je-li třeba, přikápneme ještě trochu vody, ale těsto musí zůstat dost husté.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu.
Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem.
Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15 minut dozlatova.

Tip k receptu

Jsou výborné obložené šunkou a kouskem zeleniny nebo samotné, třeba jako příloha k polévce.

přidejte na:
Angel 666

17. 04. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutné
hanka 27. 03. 2016, 19:15
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
su ozaj vynikajuce
palino 05. 04. 2016, 11:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to jeden vyborný recept
dušanka 11. 11. 2016, 12:51
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super dobrý recept
Svetlana 11. 11. 2019, 11:45