Brambůrky se slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nakrájíme do zapékací mísy. Na pánvi si zahřejeme směs olivového oleje a másla a přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Škvaříme, dokud nejsou tučné části slaniny zcela vyškvařeny. Poté přidáme trošičku vegety a zamícháme. Teplou směs zamícháme s nakrájenými brambory a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180-190°C. Zapékáme asi půl hodiny. Pokud máme rádi brambůrky křupavé, pečeme déle.
Petra13. 08. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 07. 10. 2012, 11:23
Přidané ingredience: sádlo
maruskaji 17. 02. 2013, 08:10

dušanka 15. 02. 2018, 10:32

majka 12. 02. 2019, 20:14

katka16031 15. 03. 2019, 20:30
janulkam 25. 10. 2009, 14:35
Ajaja 29. 12. 2009, 16:45
Anna 13. 12. 2018, 15:59