Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambůrky se slaninou

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
1780 kalorií 0.0g cukrů 144.0g tuků 43.0g bílkovin

Příprava

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nakrájíme do zapékací mísy. Na pánvi si zahřejeme směs olivového oleje a másla a přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Škvaříme, dokud nejsou tučné části slaniny zcela vyškvařeny. Poté přidáme trošičku vegety a zamícháme. Teplou směs zamícháme s nakrájenými brambory a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180-190°C. Zapékáme asi půl hodiny. Pokud máme rádi brambůrky křupavé, pečeme déle.


Přidat na Pinterest
Petra

13. 08. 2009, Recept navštíven: 2486x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star
Děláváme, rychlé a dobré jídlo na oběd i k večeři, jen nedáváme vegetu a zaléváme vejcem rozšlehaným v mléce.

07. 10. 2012, 11:23

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já je dělávám podobně i na sádle místo olivového oleje a másla.
Přidané ingredience: sádlo

17. 02. 2013, 08:10

Přidat komentář
janulkam
chutné. u nás se to ujalo i s česnekovou omáčkou <a href="http://www.srecepty.cz/recept/cesnekova-omacka">http://www.srecepty.cz/recept/cesnekova-omacka</a>

janulkam 25. 10. 2009, 14:35

Ajaja
Dělám je trochu jinak, přidávám i cibuli. Fakt lahoda.

Ajaja 29. 12. 2009, 16:45

Facebook komentáře