Brambůrky se slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1780
kalorií
0.0g
cukrů
144.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nakrájíme do zapékací mísy. Na pánvi si zahřejeme směs olivového oleje a másla a přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Škvaříme, dokud nejsou tučné části slaniny zcela vyškvařeny. Poté přidáme trošičku vegety a zamícháme. Teplou směs zamícháme s nakrájenými brambory a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180-190°C. Zapékáme asi půl hodiny. Pokud máme rádi brambůrky křupavé, pečeme déle.
Petra13. 08. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.