Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Brambůrky se slaninou

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 3h 0min , porce

1780 kalorií, 0.0g cukrů, 144.0g tuků, 43.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nakrájíme do zapékací mísy. Na pánvi si zahřejeme směs olivového oleje a másla a přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Škvaříme, dokud nejsou tučné části slaniny zcela vyškvařeny. Poté přidáme trošičku vegety a zamícháme. Teplou směs zamícháme s nakrájenými brambory a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180-190°C. Zapékáme asi půl hodiny. Pokud máme rádi brambůrky křupavé, pečeme déle.

Petra

13. 08. 2009, Recept navštíven: 2396x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Brambůrky se slaninou

Brambůrky se slaninou

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Brambůrky se slaninou Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star
Děláváme, rychlé a dobré jídlo na oběd i k večeři, jen nedáváme vegetu a zaléváme vejcem rozšlehaným v mléce.

07. 10. 2012, 11:23

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já je dělávám podobně i na sádle místo olivového oleje a másla.
Přidané ingredience: sádlo

17. 02. 2013, 08:10

Přidat komentář
janulkam
chutné. u nás se to ujalo i s česnekovou omáčkou <a href="http://www.srecepty.cz/recept/cesnekova-omacka">http://www.srecepty.cz/recept/cesnekova-omacka</a>

janulkam 25. 10. 2009, 14:35

Ajaja
Dělám je trochu jinak, přidávám i cibuli. Fakt lahoda.

Ajaja 29. 12. 2009, 16:45

Facebook komentáře