Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1464 kalorií 0.0g cukrů 7.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.


Mall

29. 11. 2009, Recept navštíven: 3022x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšalasom tieto rezy a velmi su chutne

24. 11. 2016, 21:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
broskyňové rezy sa oplatí vyskúšať, sú výborné

18. 07. 2017, 19:24

Přidat komentář
veerac
Tyto řezy jsem již dělala a jsou opravdu dobré.

veerac 12. 02. 2010, 21:28

Facebook komentáře