Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Brusinkový džem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2653 kalorií, 12.0g cukrů, 10.0g tuků, 10.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích skleniček. Nemusíme sterilizovat, postačí otočit dnem vzhůru a uchovávat v chladu a temnu.

Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 9015x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Brusinkový džem

Brusinkový džem

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou k...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny...

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrn...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za ...

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Brusinkový džem Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný a chutný džem

09. 09. 2016, 12:21

Přidat komentář

Facebook komentáře