Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 30min , porce

2032 kalorií, 1.0g cukrů, 36.0g tuků, 67.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme a dáme péci.

Instatní nápoj Tango - Lesní směs smícháme v 1/2 l vody, přidáme pudink (vanilkový, malinový, jahohový...)uvaříme a polevu nalijeme na upečenou buchtu.

Roxana

08. 12. 2009, Recept navštíven: 4247x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/...

Buchta s čokokysankou

Buchta s čokokysankou

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Buchta s čokoládou s polevou z Tangu Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
Je to opravdu vyzkoušený? Zdá se mi na 2 hrnky mouky celé máslo docela dost. A nebo kostka másla je 1/8 ? Mám raději recepty, které jsou přesnější.

veerac 22. 01. 2010, 19:31

Roxana
Recept mám přesně takto opsaný od sousedky, donesla ochutnat, ale nepekla jsem ji potom, to je pravda. Co tu nejsou děti, po vánocích moc nepeču. Zítra se jí radši ještě zeptám a napíšu to sem, jinak to bylo dobré. Ale já stejně do buchty raději dávám Heru.

Roxana 22. 01. 2010, 21:02

veerac
To se raději zeptej, protože já jsem jednou dělala bublaninu a přisrazila se mi. Byl to recept na pohledu a přišlo tam celé máslo. Pohled jsem poslala švagrové a když jsem přijela tak ji měla upečenou a byla dobrá, tak jsem se divila a ona řikala, že dala polovičku másla. Proto se ji povedla a byla dobrá.

veerac 22. 01. 2010, 21:57

Roxana
Máš pravdu, mně to nějak nedošlo, ale teď koukám taky, zeptám, neboj.

Roxana 23. 01. 2010, 12:16

veerac
Tak jsem to vyzkoušela se 125 g másla a nevím, jestli to bylo tím, ale těsto bylo dost nízké. (Kdybych jej chtěla udělat tak nízké, určitě by se mi to nepovedlo). Dala jsem to do velkého pekáče, ale jinak to bylo docela dobré, ale znám lepší.

veerac 23. 01. 2010, 20:17

Roxana
Zrovna Ti jdu psát! No, neříkám zázrak, ale byla dobrá a na tom másle si trvá na celém, že je to suché, Ona ji měla ale dobrou, tak nevím, mne zarazil Tang, a že je mám, jenže nemám ten lesní, či který tam patří, to nevadím, dnes jsem nemohla ale udělám to taky, nepřesvědčila jsem ji, tak teď jsem sama v rozpacích..vždy tam dávám, co jsem již zkusila, tohle jen ochutnala a ona peče i pro lidi a dobře. Tak jí věřím, jen jsem se lekla, zda nejde o překlep z mé či její strany.

Roxana 23. 01. 2010, 20:46

Roxana
Velký pekáč, no já mám Gorenje, ony ty sporáky mají už delší dobu menší pekáče, tos myslela ten, nebo co bývaly, ty jsem musela dát pryč, nevejdou se tam, mám ty čtvercové.

Roxana 23. 01. 2010, 20:47

veerac
Tak to zkus s celým máslem a pak mi napiš jak jsi dopadla. Podle mě to vůbec nebylo suché. Já jsem také neměla lesní Tang, tak jsem dala černá rybíz. Je to trochu kyselejší, ale když se na to dá kopeček šlehačky, tak je to akorát. My totiž nemáme rádi hodně sladké.

veerac 24. 01. 2010, 19:23

veerac
Já mám také Gorenje, ale pekáč obdélníkový. Také se mi tam ty staré nevešly. Když koukám na ten obrázek, tak zjišťuji, že také neni nijak vysoká.

veerac 24. 01. 2010, 19:26

Roxana
Taky šidím na cukru, sladké , ale ne přeslazené, sousedka si stojí na svém celém másle!

Roxana 24. 01. 2010, 19:30

veerac
Tak to vyzkoušej a hlavně mi napiš, jak se ti to s tím celým máslem povedlo. Já jsem ji také vyfotila, ale ty fotky se mi moc nepovedly, tak to zkusím ještě zítra za denního světla.

veerac 24. 01. 2010, 19:53

Roxana
Ne, není, trochu to ještě dělá poleva, já mám čtvercové plechy, staré jsem musela vyházet.

Roxana 24. 01. 2010, 20:05

veerac
Tak se mi to asi zdálo, jak je to focený ze zhora. Ono to trochu zkresluje.

veerac 24. 01. 2010, 20:09

Roxana
Dost a nějak mi tento foťák zaříná lézt na nervy.

Roxana 24. 01. 2010, 21:38

veerac
To neni foťákem, ale rukama.

veerac 26. 01. 2010, 09:17

Roxana
Že se nestydíš, tohle mi říci z monitoru do monitoru!

Roxana 26. 01. 2010, 15:52

veerac
Nic ve zlým, ale jak mě to napadlo, tak jsem to napsala. Vždycky říkám, co si myslím, i když to někteří lidé neumějí přijmout.

veerac 26. 01. 2010, 19:17

Roxana
A to jsi doufám vzala vážně! No moc mne zatím neznáš, já si dělám srandu z druhých a jsem z těch, kteří snesou srandu od jiných, dokonce ze sebe sama si ji dělám, když se k tomu nikdo nemá. Ale přiznám se, že potíže někdy mám. Jsem sarkastická, ironická, ale vždy je to myšleno ve srandě! Jenže kolik lidí se naštvalo, protože mne buď neznají anebo to vezmou vážně. Každý není stejný. Od té doby, co jsem se začala krotit, jsem ještě horší, proto tuto vlastnost čili nectnost hodlám obrátit ve svůj prospěch a přednost a zužitkovat ji.

Roxana 26. 01. 2010, 19:32

veerac
Jasně, že jsem to nevzala vážně, myslím, že tě už trochu znám, ale někdo by to tak mohl vzít. Ono hlavně záleží, na tom jako zrovna při čtení zprávy ten dotyčný má náladu. Když dobrou vezme to v legraci, když má od rána špatný den, vezme to vážně.

veerac 26. 01. 2010, 19:54

veerac
U zprávy je to horší. V řeči člověk vycítí podtón a nerozlišuje to podle svojí nálady. Já také dokáži spoustu lidí naštvat, i když to myslím dobře, ale upřímnost se v dnešní době nevyplácí.

veerac 26. 01. 2010, 19:58

Roxana
Máš pravdu, to je jedna věc, jak jsme naloženi, taky se nafouknu, když Jarda rýpne nemám den, ale jsou lidé, kteří jsou už prostě takoví. Vezmou vše doslova a to je tragédie a musíš být diplomat, což mi jde těžko, jsem spontánní člověk. A sebe ve svých letech schopna dělat kašpara. V padesáti jsem vzdala myšlenku, že se ještě změním. Ale za vše se platí, jsem bohužel velmi senzitivní a hned na sebe natáhnu starosti druhých a s trápím se a užírám. Dokáže mne na celou noc porazit hladomor jánevímkde... A co jsem netušila, neuznávám sebevraždy, sebepoškozování - to je ale nemoc a pak se dozvím, že sice ne tímto způsobem, ale záměrně si ubližuji, že že je málo ldí, co se nenávidí jako já. Koukala jsem jako blázen, řekl to věhlasný psycholog, ale já pořád dumám...

Roxana 26. 01. 2010, 20:03

Roxana
Můj manžel nesnáší SMS, špatně jedno slovo a je z toho 10SMS, hádka atd. Není nad živou komunikaci. Já se opravdu budu snažit krotit, bývala jsem strašně nesmělá, ale stal se ze mne drak, sice neškodný, se strašným smyslem pro spravedlnost (hahaha v dnešní světě) a neváhám se porvat - naposledy teď to bude 2 roky. Nemám totiž pud sebezáchovy.

Roxana 26. 01. 2010, 21:28

veerac
No tedy tebe jako někoho nesmělého si neumím vůbec představit.

veerac 27. 01. 2010, 19:21

veerac
To u nás se sms používají jen na nejdůležitější věci. Tak se nemůže stát, že by jsme se po sms pohádali.

veerac 27. 01. 2010, 19:31

Roxana
Veerac, ono bylo dost důležité, že toto smskování a dohady po mobilu se týkají spíš mladé generace, tam už asi nepatříme. Já zpočátku psala dost, kamarádkám, upřesnění schůzek a tak, teď raději volám. Ale mladí to mají trochu jinak, ti píší jak o život, jen se podívej kolem sebe.

Roxana 27. 01. 2010, 21:14

veerac
Jak kteří, někteří opravdu píší hodně. Tak co, už jsi vyzkoušela buchtu nebo budeš péct až na víkend?

veerac 29. 01. 2010, 10:00

Facebook komentáře