Čedarové sušenky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
2276
kalorií
6.0g
cukrů
109.0g
tuků
80.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a pepř.
Přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a zpracujeme ve směs podobnou strouhance.
Poté postupně vmícháváme mléko.
Přidáme i většinu strouhaného čedaru (zbytek si necháme na ozdobu).
Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary (například formičkami na perníčky). Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Posypeme zbylým čedarem.
Pečeme 15 minut na 220 °C.
Tip k receptu
Těsto pokud možno nezpracováváme rukama - u tohoto těsta je důležité, aby se těsto nezahřálo, protože mouka pak uvolňuje lepek a výsledné sušenky nebudou nadýchané a jakoby lístkovaté jako listové těsto.
Hodí se i jako příloha k masu či rybě.
09. 11. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.