Čedarové sušenky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a pepř.
Přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a zpracujeme ve směs podobnou strouhance.
Poté postupně vmícháváme mléko.
Přidáme i většinu strouhaného čedaru (zbytek si necháme na ozdobu).
Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary (například formičkami na perníčky). Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Posypeme zbylým čedarem.
Pečeme 15 minut na 220 °C.
Tip k receptu
Těsto pokud možno nezpracováváme rukama - u tohoto těsta je důležité, aby se těsto nezahřálo, protože mouka pak uvolňuje lepek a výsledné sušenky nebudou nadýchané a jakoby lístkovaté jako listové těsto.
Hodí se i jako příloha k masu či rybě.
09. 11. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 10. 11. 2015, 11:04

palino 10. 11. 2015, 11:26

hanka 16. 11. 2015, 10:55

katka16031 12. 01. 2016, 12:02

majka 26. 08. 2019, 14:22