Čedarové sušenky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

2276 kalorií
6.0g cukrů
109.0g tuků
80.0g bílkovin


Příprava

Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a pepř.
Přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a zpracujeme ve směs podobnou strouhance.
Poté postupně vmícháváme mléko.
Přidáme i většinu strouhaného čedaru (zbytek si necháme na ozdobu).
Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary (například formičkami na perníčky). Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Posypeme zbylým čedarem.
Pečeme 15 minut na 220 °C.

Tip k receptu

Těsto pokud možno nezpracováváme rukama - u tohoto těsta je důležité, aby se těsto nezahřálo, protože mouka pak uvolňuje lepek a výsledné sušenky nebudou nadýchané a jakoby lístkovaté jako listové těsto.
Hodí se i jako příloha k masu či rybě.

přidejte na:
sonizna

09. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskušam ako prílohu
Svetlana 10. 11. 2015, 12:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
moze byt dobre
palino 10. 11. 2015, 12:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera to byt dobre
hanka 16. 11. 2015, 11:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané a celkom to je dobre
katka16031 12. 01. 2016, 13:02
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré sušienky
majka 26. 08. 2019, 16:22