Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 30min , porce

264 kalorií, 0.0g cukrů, 12.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme celer a hlívu na menší kousky, přidáme do základu a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a bujón, krátce povaříme a odstavíme. Na talířích jednotlivé porce sypeme drobně nakrájenými lístky z celeru.

JanaB

28. 08. 2013, Recept navštíven: 1706x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majo...

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Celer oloupeme a rozkrájíme na menší díly.Uvaříme doměkka,scedíme a necháme vychladit.Pak nastrouháme na hr...

Celerová polévka

Celerová polévka

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory...

Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Celer nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou a vložíme masox. Povaříme...

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby neznědl, přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme...

Zobrazit všechny podobné recepty k Celerová polévka s hlívou a mrkví Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
bujón bych nahradila vepřovým nebo hovězím vývarem
Přidané ingredience: vývar

23. 01. 2014, 07:33

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Polévka je jistě dobrá, ale u nás by ji nikdo nejedl

20. 12. 2014, 08:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s vývarom je lepsia

10. 10. 2015, 19:31

Přidat komentář

Facebook komentáře