
Červená česnečka
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
10min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
20min | 30min |
Nutriční hodnoty |
---|
474 kalorií | 19.0g cukrů | 31.0g tuků | 8.0g bílkovin |
Příprava
Svaříme vodu s masoxem, případně použijeme vývar z masa nebo kostí. Do pánvičky dáme olej a rozehřejeme ho. Česnek nakrájíme na tenké plátky a necháme v oleji za častého míchání zrůžovět (hlídáme, aby se nepřepálil). Když začne růžovět, přendáme ho do vařícího vývaru, přidáme kečup (rajčatový protlak), pepř, ochutnáme a mírně dosolíme. Polévku povaříme 10 minut a zavaříme do ní v jiném hrnci uvařené těstoviny (vlasové i jiné nudle). Posypat můžeme nadrobno nasekanou pažitkou nebo petrželkou.