Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

708 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Omyté kuře rozdělíme na porce.
Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem.
Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozložíme osolené a okmínované porce kuřete. Pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a dáme na 20 minut do rozehřáté trouby. Po 20 minutách kuře odkryjeme, přelijeme pivem a už odkryté vrátíme do trouby. Pečeme celkem asi 60 minut, občas porce kuřete přelijeme vypečenou pivní šťávou. Když je kuřátko zlatavé a brambory měkké, jídlo vyndáme a můžeme servírovat.

Tip k receptu

V tomto případě špekáček slouží k ochucení, vypečený tuk ze špekáčku s pivem utvoří v jídle moc dobrou chuť a tak kromě kmínu a sušeného česneku už není potřeba ničím jiným kořenit.

přidejte na:
Angel 666

16. 07. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept, chutí vynikajuco
Svetlana 02. 04. 2016, 22:16