Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
708 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Omyté kuře rozdělíme na porce.
Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem.
Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozložíme osolené a okmínované porce kuřete. Pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a dáme na 20 minut do rozehřáté trouby. Po 20 minutách kuře odkryjeme, přelijeme pivem a už odkryté vrátíme do trouby. Pečeme celkem asi 60 minut, občas porce kuřete přelijeme vypečenou pivní šťávou. Když je kuřátko zlatavé a brambory měkké, jídlo vyndáme a můžeme servírovat.

Bulb Tip k receptu

V tomto případě špekáček slouží k ochucení, vypečený tuk ze špekáčku s pivem utvoří v jídle moc dobrou chuť a tak kromě kmínu a sušeného česneku už není potřeba ničím jiným kořenit.


Přidat na Pinterest
Angel 666

16. 07. 2012, Recept navštíven: 1416x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept, chutí vynikajuco

02. 04. 2016, 20:16

Přidat komentář

Facebook komentáře