Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omyté kuře rozdělíme na porce.
Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem.
Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozložíme osolené a okmínované porce kuřete. Pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a dáme na 20 minut do rozehřáté trouby. Po 20 minutách kuře odkryjeme, přelijeme pivem a už odkryté vrátíme do trouby. Pečeme celkem asi 60 minut, občas porce kuřete přelijeme vypečenou pivní šťávou. Když je kuřátko zlatavé a brambory měkké, jídlo vyndáme a můžeme servírovat.
Tip k receptu
V tomto případě špekáček slouží k ochucení, vypečený tuk ze špekáčku s pivem utvoří v jídle moc dobrou chuť a tak kromě kmínu a sušeného česneku už není potřeba ničím jiným kořenit.
Angel 66616. 07. 2012