Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 15min , porce

708 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Omyté kuře rozdělíme na porce.
Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem.
Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozložíme osolené a okmínované porce kuřete. Pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a dáme na 20 minut do rozehřáté trouby. Po 20 minutách kuře odkryjeme, přelijeme pivem a už odkryté vrátíme do trouby. Pečeme celkem asi 60 minut, občas porce kuřete přelijeme vypečenou pivní šťávou. Když je kuřátko zlatavé a brambory měkké, jídlo vyndáme a můžeme servírovat.

Bulb Tip k receptu

V tomto případě špekáček slouží k ochucení, vypečený tuk ze špekáčku s pivem utvoří v jídle moc dobrou chuť a tak kromě kmínu a sušeného česneku už není potřeba ničím jiným kořenit.

Angel 666

16. 07. 2012, Recept navštíven: 1277x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept, chutí vynikajuco

02. 04. 2016, 20:16

Přidat komentář

Facebook komentáře