Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chléb Bertík

Chléb Bertík
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 0min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 4h 0min , porce

3630 kalorií, 20.0g cukrů, 20.0g tuků, 110.0g bílkovin

Příprava

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na pomoučený vál, uděláme z něho podlouhlou šišku, přendáme ji na pomoučený plech a necháme ještě chvilku kynout. Dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu na 3/4 teploty. Během pečení potíráme asi 3x po 20 minutách slanou vodou.

jessynka

11. 04. 2010, Recept navštíven: 1304x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chléb Bertík

Chléb Bertík

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zadělá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chléb Bertík Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře