Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chléb Bertík

Chléb Bertík

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
3630 kalorií 20.0g cukrů 20.0g tuků 110.0g bílkovin

Příprava

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na pomoučený vál, uděláme z něho podlouhlou šišku, přendáme ji na pomoučený plech a necháme ještě chvilku kynout. Dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu na 3/4 teploty. Během pečení potíráme asi 3x po 20 minutách slanou vodou.


jessynka

11. 04. 2010, Recept navštíven: 1410x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost dlha časová príprava, ale moze byt dobrý

04. 12. 2016, 19:58

Přidat komentář

Facebook komentáře