Chléb Bertík

Chléb Bertík

Obtížnost

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3630 kalorií
20.0g cukrů
20.0g tuků
110.0g bílkovin


Příprava

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na pomoučený vál, uděláme z něho podlouhlou šišku, přendáme ji na pomoučený plech a necháme ještě chvilku kynout. Dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu na 3/4 teploty. Během pečení potíráme asi 3x po 20 minutách slanou vodou.

přidejte na:
jessynka

11. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
dost dlha časová príprava, ale moze byt dobrý

04. 12. 2016, 19:58

majka
celkom chutný chlebík

27. 10. 2018, 20:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.