Chléb Bertík
Obtížnost
Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
4h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3630
kalorií
20.0g
cukrů
20.0g
tuků
110.0g
bílkovin
Příprava
Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na pomoučený vál, uděláme z něho podlouhlou šišku, přendáme ji na pomoučený plech a necháme ještě chvilku kynout. Dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu na 3/4 teploty. Během pečení potíráme asi 3x po 20 minutách slanou vodou.
jessynka11. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.