Domácí housky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
15min

Celkový čas

2h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2340 kalorií
0.0g cukrů
65.0g tuků
61.0g bílkovin


Příprava

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté přidáme zbytek mléka, zbytek mouky, 1 vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto, které by mělo být tužší a necháme ho kynout. Vykynuté těsto poté zpracujeme podle toho, jaké tvary housek chceme mít. Můžeme si vyrobit např. pletýnky - z těsta udělat nudli, nakrájet z ní dílky, z jednotlivých dílků vytvářet menší nudličky a ze 3 nudliček uplést celou housku. Vytvarované těsto klademe na vymazaný plech. Před pečením housky potřeme rozšlehaným bílkem z druhého vejce a posypeme kmínem, popř. solí a dáme ihned péct při teplotě asi 200 °C cca 15 minut.

Tip k receptu

Hotové housky podáváme jako přílohu k polévkám, salátům, guláši apod.

přidejte na:
Martina Třetinová

18. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborný recept na housky

hanka 23. 01. 2016, 14:33

Přidat komentář
labe
Těsto lze zadělat v domácí pekárně a pak jen tvořit housky a péci je v troubě.

labe 24. 08. 2009, 19:00

Chybějící obrázek
Místo másla jsem dala rozpuštěné sádlo, těsto je voňavější :o). Navrchu jsem polovinu houstiček posypala kmínem a hrubou solí a druhou polovinu mákem. posílám fotičku :o).

Angel 666 05. 11. 2009, 11:57