Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí housky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 2h 15min , porce

2340 kalorií, 0.0g cukrů, 65.0g tuků, 61.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté přidáme zbytek mléka, zbytek mouky, 1 vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto, které by mělo být tužší a necháme ho kynout. Vykynuté těsto poté zpracujeme podle toho, jaké tvary housek chceme mít. Můžeme si vyrobit např. pletýnky - z těsta udělat nudli, nakrájet z ní dílky, z jednotlivých dílků vytvářet menší nudličky a ze 3 nudliček uplést celou housku. Vytvarované těsto klademe na vymazaný plech. Před pečením housky potřeme rozšlehaným bílkem z druhého vejce a posypeme kmínem, popř. solí a dáme ihned péct při teplotě asi 200 °C cca 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Hotové housky podáváme jako přílohu k polévkám, salátům, guláši apod.

Martina Třetinová

18. 04. 2009, Recept navštíven: 8535x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí housky

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí housky Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept na housky

23. 01. 2016, 14:33

Přidat komentář
labe
Těsto lze zadělat v domácí pekárně a pak jen tvořit housky a péci je v troubě.

labe 24. 08. 2009, 19:00

Angel 666
Místo másla jsem dala rozpuštěné sádlo, těsto je voňavější :o). Navrchu jsem polovinu houstiček posypala kmínem a hrubou solí a druhou polovinu mákem. posílám fotičku :o).

Angel 666 05. 11. 2009, 11:57

Facebook komentáře