Domácí housky
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
15min
Celkový čas
2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2340
kalorií
0.0g
cukrů
65.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté přidáme zbytek mléka, zbytek mouky, 1 vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto, které by mělo být tužší a necháme ho kynout. Vykynuté těsto poté zpracujeme podle toho, jaké tvary housek chceme mít. Můžeme si vyrobit např. pletýnky - z těsta udělat nudli, nakrájet z ní dílky, z jednotlivých dílků vytvářet menší nudličky a ze 3 nudliček uplést celou housku. Vytvarované těsto klademe na vymazaný plech. Před pečením housky potřeme rozšlehaným bílkem z druhého vejce a posypeme kmínem, popř. solí a dáme ihned péct při teplotě asi 200 °C cca 15 minut.
Tip k receptu
Hotové housky podáváme jako přílohu k polévkám, salátům, guláši apod.
Martina Třetinová18. 04. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.