Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí housky

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 2h 15min
Nutriční hodnoty
2340 kalorií 0.0g cukrů 65.0g tuků 61.0g bílkovin

Příprava

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté přidáme zbytek mléka, zbytek mouky, 1 vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto, které by mělo být tužší a necháme ho kynout. Vykynuté těsto poté zpracujeme podle toho, jaké tvary housek chceme mít. Můžeme si vyrobit např. pletýnky - z těsta udělat nudli, nakrájet z ní dílky, z jednotlivých dílků vytvářet menší nudličky a ze 3 nudliček uplést celou housku. Vytvarované těsto klademe na vymazaný plech. Před pečením housky potřeme rozšlehaným bílkem z druhého vejce a posypeme kmínem, popř. solí a dáme ihned péct při teplotě asi 200 °C cca 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Hotové housky podáváme jako přílohu k polévkám, salátům, guláši apod.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

18. 04. 2009, Recept navštíven: 8859x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept na housky

23. 01. 2016, 14:33

Přidat komentář
labe
Těsto lze zadělat v domácí pekárně a pak jen tvořit housky a péci je v troubě.

labe 24. 08. 2009, 19:00

Angel 666
Místo másla jsem dala rozpuštěné sádlo, těsto je voňavější :o). Navrchu jsem polovinu houstiček posypala kmínem a hrubou solí a druhou polovinu mákem. posílám fotičku :o).

Angel 666 05. 11. 2009, 11:57

Facebook komentáře