Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí pampeliškový med

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Přibližně 250 gramů plně rozkvetlých pampeliškových květů zbavíme zeleného zákrovu, propereme abychom je zbavili nečistot, dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou.
Přikryté necháme do druhého dne, kdy je scedíme přes kousek plátna a vymačkáme.
Pomeranč s citrónem omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citrusy a cukr přidáme do nálevu a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Teplý med nalijeme do skleniček a uzavřeme víčkem.


Přidat na Pinterest
planeta

10. 02. 2014, Recept navštíven: 1834x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělám tento med každoročně, i když je to náhražka včelího mešdu, já jsem spokojená

17. 11. 2014, 09:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý med

21. 11. 2015, 16:17

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to osvedečený dobrý recept, robievam

23. 05. 2016, 09:52

Přidat komentář

Facebook komentáře