Domácí pečené buchty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu mléka/, které necháme 30-40 minut kynout na teplém místě. Těsto na pomoučeném válu vyválíme, ostrým nožem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme náplň, pořádně je slepíme a uložíme je dále od sebe na lehce vymazaný plech. Potřeme je rozpuštěným máslem a ještě asi 15 minut necháme kynout. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Závisí to od velikosti buchet. Hotové je pocukrujeme.
Tip k receptu
Buchty plníme čímkoliv, já je plnila sladkým tvarohem a borůvkami, nutelou a švestkovými povidly. Ale vynikající je i plněníka ořechové s nastrouhanými jablkami se skořicí.
uschi304. 03. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: sádlo
Ajaja 26. 12. 2012, 14:02