Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí pečené buchty

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2310 kalorií 10.0g cukrů 51.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu mléka/, které necháme 30-40 minut kynout na teplém místě. Těsto na pomoučeném válu vyválíme, ostrým nožem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme náplň, pořádně je slepíme a uložíme je dále od sebe na lehce vymazaný plech. Potřeme je rozpuštěným máslem a ještě asi 15 minut necháme kynout. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Závisí to od velikosti buchet. Hotové je pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Buchty plníme čímkoliv, já je plnila sladkým tvarohem a borůvkami, nutelou a švestkovými povidly. Ale vynikající je i plněníka ořechové s nastrouhanými jablkami se skořicí.


Přidat na Pinterest
uschi3

04. 03. 2011, Recept navštíven: 6511x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Doma je dělá už jen babička, ale stojí za to :) jsou skvělé.

05. 11. 2012, 20:54

Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobrá klasika. Já jen místo máslem pomazala sádlem :-) Taky to mám od babičky :-)
Přidané ingredience: sádlo

26. 12. 2012, 13:02

Přidat komentář

Facebook komentáře